- Reklama -

Blackhawks jsou experti na zápasy o přežití

- Reklama -

Od roku 2010, kdy získali první ze svých tří posledních titulů, nastoupili hokejisté Chicaga v play off k patnácti zápasům, v nichž čelili vyřazení. Dvanáct z nich dokázali vyhrát. Ve dvou ze zbývajících tří případů dotáhli své snažení alespoň k rozhodujícímu sedmému utkání. A v žádné sérii nepodlehli hned v prvním střetnutí, v němž jim hrozil konec sezóny.
Do téhle bilance už je zahrnut i čtvrteční zápas se St. Louis, které Jestřábi porazili 4:3 ve druhém prodloužení. V sérii stále ještě prohrávají 2-3, ale vzhledem k výše uvedeným statistikám to není nic směrodatného.
„Byli jsme trochu pod tlakem, trochu nervózní,“ přiznává Patrick Kane, který se v 84. minutě prokličkoval ke střele a následně dostal od defenzívy Blues dost prostoru i k objetí brány a zasunutí volně ležícího puku do sítě.
Pro amerického útočníka se jednalo už o pátý gól v nastavení zápasů play off v kariéře, což ho v historických tabulkách NHL řadí na dělené třetí místo s Glennem Andersonem (před nimi jsou Joe Sakic s osmi brankami a Maurice Richard se šesti). Zároveň to však byl teprve jeho první gól v letošních vyřazovacích bojích.
„Odehrál jsem s tímhle mužstvem hodně prodloužení a zažili jsme spolu dlouhé jízdy v play off. V minulosti se v našem týmu vždycky našel někdo, kdo vzal věci do svých rukou a převzal štafetu. Možná bylo dnes na mě, abych něco předvedl a dal gól, na který jsem čekal mnohem déle, než bych měl,“ oddechne si nejproduktivnější muž základní části. „Mám dobrý pocit z toho, že stále ještě žijeme a vracíme se domů. Bude úžasné odehrát šesté utkání v naší aréně.“
Předešlé dva zápasy v United Center Jestřábi prohráli, ale vůbec si nepřipouštějí myšlenku, že by před vlastními fanoušky měli padnout třikrát v řadě. Jenže soupeř pochopitelně nahlíží na věc z úplně jiného úhlu.
„Vyhrává se tam těžko. Na druhou stranu, my tam poslední dvě utkání vyhráli,“ říká obránce Alex Pietrangelo. „Pořád si myslím, že jsme si zasloužili vyhrát už tenhle zápas, odehráli jsme jedno z lepších utkání. Zasloužili jsme si zvítězit. Na příští zápas budeme připraveni, pořád ještě vedeme 3-2.“
Během osmdesáti čtyř minut vyslali svěřenci Kena Hitchcocka na soupeřovu svatyni o jedenáct střel více, než kolik jich mířilo na jejich klec (46 ku 35). První třetina se obešla bez branek, po druhé prohrávali 1:3. Pietrangelo, který asistoval už u jejich první branky, připravil ve třetím dějství i góly pro Robbyho Fabbriho ve 47. minutě a Davida Backese pět minut před vypršením normální hrací doby.
Kouč Hitchcock po zápase svým svěřencům nevyčítal, že obrat nedotáhli do šťastného konce.
„Věděli jsme, že to bude složité. Věděli jsme, že tahle série bude tvrdá a bude pro nás velkou výzvou. Prostě musíme najít jiný způsob, jak je zdolat,“ říká.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -