- Reklama -

Brodin prodloužil o dvojnásobek

- Reklama -

Žádný přemosťovací kontrakt na dva či tři roky, jaké svého času bývalo zvykem dávat mladíkům po vypršení nováčkovské smlouvy. Poměry se mění a švédský obránce ve službách Minnesoty se podle toho zařídil. Až se z něho po skončení stávající sezóny stane chráněný volný hráč, ihned mu vstoupí v platnost šestiletá smlouva za 25 miliónů dolarů.
„Jsme nadšeni, že se nám s Jonasem podařilo podepsat smlouvu až do sezóny 2020-21,“ komentuje dohodu generální manažer Divochů Chuck Fletcher. „Je jedním z předních mladých obránců v lize a v našem mužstvu hraje velkou roli od doby, kdy do něho v devatenácti letech přišel. Věříme, že jeho hra se bude ve všech směrech rozvíjet a on se v dalších letech stane cennou součástí jádra našeho týmu.“
Když desátý muž draftu 2011 o rok a půl později (start měl jako ostatní odložený kvůli výluce) vstupoval do NHL, byl tu nejmladším zadákem. Nezalekl se a vysloužil si plnou důvěru trenérů. S průměrným ice-timem 23:12 byl druhým nejvytěžovanějším z Wild, ve 45 zápasech nasbíral jedenáct bodů a skončil těsně před dveřmi finálové trojky nominací na Calder Trophy.
Loni se míra jeho nasazení zvýšila o 42 sekund, statisticky se to projevilo ziskem devatenácti bodů. Ve dvou utkáních aktuální sezóny si zatím připsal jednu asistenci a pět kladných bodů do tabulky pravdy.
Šéf Minnesoty Chuck Fletcher chce mít v dohledné době pod smlouvou také další potenciální chráněné volné hráče – útočníky Charlieho Coylea, Mikaela Granlunda a Erika Haulu a zadáky Marca Scandellu a Christiana Folina.

  • Příští zápas v TV: Los Angeles – Winnipeg, ne/po 12. října, 4:05, Nova Sport/Voyo. Kompletní program zde.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -