- Reklama -

Češi byli extrémně těžkým soupeřem, uznal McLellan. Voráček kritizoval hru před bránou

- Reklama -

Čeští hokejisté odehráli na mistrovství světa s kanadskými hvězdami důstojnou partii, na body ale přesto nedosáhli. Javorové listy porazily domácí tým 6:3. Češi se po zápase shodli, že kamenem úrazu byla opět obrana.
Po třech duelech šampionátu má výběr trenéra Vladimíra Růžičky čtyři body a téměř jistotu, že do play-off nepůjde z výhodnějšího prvního či druhého místa.
„Připadá mi, že máme trochu strach do puku bouchnout. Pořád do toho šťouráme, šťoucháme a Kanada nás cvičila,“ popisoval Růžička jeden z hlavních problémů.
Nedůraz hráčů v červenobílých dresech kritizoval i kapitán Jakub Voráček.
„Musíme vyřešit bránu, nemůžeme každý zápas dostávat šest gólů. Takhle nejde vyhrávat,“ uvědomuje si kladenský odchovanec, který se v zápase střetl se svým kamarádem z Philadelphie Claudem Girouxem. „Pár slov padlo, popřáli jsme si hodně štěstí do turnaje. Na víc nebyl čas,“ prozradil.
Postřehy z české kabiny sesbíral redaktor ČRo Štěpán Pokorný: 

I přes výrazné vítězství se Kanaďané po zápase shodli, že jim třetí soupeř na turnaji nic neulehčil. Velkou roli podle nich hrála i vyprodaná O2 aréna.
„Češi dokázali s podporu haly vyrovnat (gólem Zaťoviče ve 2. třetině na 2:2 – pozn. NHLnews), ale my jsme ještě do přestávky stihli strhnout vedení na svou stranu a na začátku třetí třetiny jsme přidali další gól,“ popisoval vývoj utkání kanadský kapitán Sidney Crosby.
„Doufám, že budeme pokračovat dál a stejně tak i Češi. Šance, že se ještě potkáme, je tedy slušná,“ dodala slavná sedmaosmdesátka.
Crosbyho gól na 5:2:

Výrazné podpory z hlediště, která české hráče bičovala k lepším výkonům, si všiml i hlavní kouč Severoameričanů Todd McLellan.
„Cítil jsem z českého týmu obrovskou energii. I kvůli divákům to byl extrémně těžký soupeř. Předchozí utkání s Německem nám nic neukázalo, teď jsme museli víc bruslit, držet puk, soustředit se na přesilové hry. Nebylo to ideální, ale spadly nám tam v první třetině dva góly a to byl možná nakonec hlavní rozdíl v jinak vyrovnaném zápase,“ hodnotil střetnutí dvou adeptů na medaile dnes již bývalý kouč San Jose.
Kanadští hokejisté se mohli spolehnout i na svého obra v bráně. Gólman Arizony Mike Smith byl po utkání právem vyhlášen nejlepším hráčem týmu.
„Byl to těžký test, jako každý zápas s Čechy. Je to cenné vítězství. Dali jsme šťastný první gól a s vedením se hraje snáz. Já se cítil dobře, už se sžívám s velkým ledem,“ řekl Smith, který v této sezóně NHL mezi brankářské hvězdy rozhodně nepatřil.  Úspěšnost zásahů měl pouze 90,43 %.
Zatímco Čechy nyní čeká série zápasů s papírově slabšími soupeři, Kanada se chystá na středeční duel se silnými Švédy.
„Jde o další tým, který se postupem času víc a víc zlepšuje a je větší hrozbou, než býval. Švédsko je výzvou a my se na ni těšíme,“ dodal kanadský brankář.
Ohlasy Kanaďanů po pondělním střetnutí s ČR zjišťoval redaktor ČRo Martin Charvát:

Titulní foto: Warren Wimmer/Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -