- Reklama -

Eliáš asistencí a proměněným nájezdem dovedl Devils k výhře nad Torontem

- Reklama -

Jak hraje správný tahoun týmu, ukázal Patrik Eliáš. Český útočník byl jedním z hlavních strůjců obratu New Jersey v duelu s Torontem. Devils prohrávali od 52. minuty 0:1, nulu na kontě Coryho Schneidera umazal James van Riemsdyk, pak ale přišly chvíle Patrika Eliáše. Poprvé se rodák z Třebíče zviditelnil v čase 57:10, kdy společně s Martinem Havlátem asistoval u vyrovnávací trefy Adama Larssona.
V samostatných nájezdech pak uspěl jako jeden ze dvou domácích hráčů a výrazně tak pomohl Ďáblům k výhře 2:1. Osmatřicetiletý Eliáš zvolil v úvodu třetí série své oblíbené zakončení kličkou do bekhendu. Před ním překonal Jonathana Berniera také Jacob Josefson. Cory Schneider kryl 29 střel i oba nájezdy Maple Leafs. Do sestavy New Jersey se po třízápasové pauze zaviněné příušnicemi vrátil Jaromír Jágr. Slavná osmašedesátka absolvovala 24 střídání, na ledě strávila šestnáct minut.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Druhá konfrontace letošní sezóny mezi Washingtonem a Pittsburghem (v prvním setkání 27. prosince uspěli Capitals 3:0) nabídla divákům další zajímavou podívanou, ve které se představily dvě největší hvězdy současné hokejové scény Alexandr Ovečkin a Sidney Crosby. Souboj dvou skvělých kapitánů dopadl lépe pro ruského útočníka, který dvěma góly přispěl k výhře Capitals 4:0.

Ovečkin nejprve v první třetině otevřel skóre duelu a v 38. minutě poslal domácí celek v přesilovce do dvoubrankového trháku. Svou 29. trefou v ročníku se vyšvihl do čela tabulky střelců před forvarda Dallasu Tylera Seguina. Pro moskevského rodáka to byl 93 zápas v zámořské kariéře, ve kterém vstřelil minimálně dva góly, čímž vyrovnal klubový rekord Petra Bondry. Braden Holtby potřeboval k pátému čistému kontu v sezóně 27 bezchybných zákroků.
Hokejisté Los Angeles v utkání s Černými jestřáby z Větrného města třikrát o gól prohrávali, nakonec ale zvítězili brankou Jakea Muzzina z 57. minuty 4:3. Kings stáhli ztrátu na poslední postupové místo do play off, které na západě drží Plameny z Calgary. Aktuálně na ně Los Angeles ztrácí jeden bod. Nejlepším hráčem utkání byl vyhlášen Jeff Carter, který zaznamenal dva góly a jednu asistenci. Výborně mu sekundoval dvaadvacetiletý centr Tyler Toffoli, který se na ukončení série čtyř proher Kings podílel dvěma body (1+1). V dresu poražených Hawks se brankou a přihrávkou zviditelnili Patrick Sharp a Patrick Kane.

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -