- Reklama -

Frolík vstřelil vítězný gól, Nestrašil potřetí v řadě bodoval. Neuvirth zachraňoval Flyers

- Reklama -

Sedmého domácího vítězství v řadě dosáhli v úterý hokejisté Calgary, to se jim povedlo naposledy na jaře roku 2013. Zároveň poprvé v této sezóně uspěli ve třech zápasech po sobě. Každou výhru musí někdo potvrdit vítěznou brankou, v případě utkání se San Jose to byl Michael Frolík. Český útočník ve 23. minutě dotáhl do konce akci důrazného Mikaela Backlunda a potřetí poslal Plameny do vedení, které o šest minut později ještě navýšil právě Backlund.
Muži v červených dresech poprvé skórovali už po dvou minutách, když po pravé straně zavezl kotouč do pásma Jiří Hudler a v ideálním okamžiku přihrál Markusi Granlundovi. Žraloci rychle srovnali, další dvě branky padly ještě před odchodem do kabin při přesilovkách. Do sestavy Sharks se po 23 utkáních vrátil útočník Logan Couture, zaznamenal jednu asistenci.
Nahrávky jsou způsob, jakým v poslední době pravidelně rozhojňuje své statistiky Andrej Nestrašil. Ještě před začátkem minulého týdne byl na třech bodech, od té doby asistoval u pěti branek Caroliny. Úterní zápas s Dallasem bude událostí, na kterou on a jeho spoluhráči dlouho nezapomenou.
V Texasu prohrávali po první třetině 0:4 a se stejným rozdílem vstupovali i do závěrečného dějství. Během čtrnácti minut ale stihli protivníka dohonit, na vyrovnávací gól přihrál Jeffu Skinnerovi právě Nestrašil. Půldruhé minuty před sirénou se však, bohužel pro hosty, nechal vyloučit Victor Rask a Patrick Sharp při přesilovce zařídil Hvězdám vítězství 6:5.
Výrazně se o ně zasloužil také kapitán Jamie Benn, autor jedné branky a tří přihrávek. Za Hurikány se při početních výhodách dvakrát trefil obránce Justin Faulk, který tak 11 góly v přesilovkách překonal klubový rekord zadáků, jenž dosud držel Anton Babčuk ze sezóny 2008-09.
Kuriózní zápas má za sebou také brankář Philadelphie Michal Neuvirth. V duelu s NY Islanders pochytal všech šestnáct střel, které na něho šly, přesto se nedočkal ani vítězství ani shutoutu. Český gólman totiž vstoupil do akce až poté, co na začátku druhé třetiny po třech inkasovaných brankách střídal jeho kolega Steve Mason. Letcům se ve zbývajícím čase podařilo srovnat na 3:3, ale při samostatných nájezdech už Jaroslava Haláka nepřekonali, zatímco na druhé straně uspěl alespoň Kyle Okposo.
Halákovi napočítali 43 zákroků a Islanders ani poosmé v řadě nepadli v základní hrací době, což je v tabulce Metropolitní divize posunulo na třetí místo.
O pět bodů za nimi je New Jersey, které se včera střetlo s Torontem. V dresu každého z celků se představil jeden Čech a jak Roman Polák, tak Patrik Eliáš zaznamenali po asistenci. Větší důvod k úsměvu měl při cestě do kabin obránce Javorových listů, které zvítězily 3:2 po nájezdech. Eliáš byl jedním z hostů, kteří nevyzráli na Garreta Sparkse, v páté sérii ukončil penalty Nazem Kadri.
V normální hrací době padly tři ze čtyř branek při přesilovkách. Kapitán Leaf Dion Phaneuf odehrál 400. utkání v dresu kanadského klubu.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


Na nájezdy došlo také ve Washingtonu, kam zavítal Detroit, také zde s konečným výsledkem 3:2 pro domácí. Ti proměnili oba své pokusy, soupeř žádný. Ve druhé třetině se za Rudá křídla letos poprvé zapsal mezi střelce slovenský útočník Tomáš Jurčo, ale Alexandr Ovečkin v 51. minutě při přesilovce poslal zápas do prodloužení. Jeho spoluhráč Justin Williams brankou hned při prvním střídání zaokrouhlil svoji bilanci v NHL na 600 bodů.
Jedenáct branek z posledních jedenácti zápasů, taková je bilance ottawského Mikea Hoffmana. Ve včerejším duelu s Floridou se trefil v nejpříhodnější okamžik, pět a půl minuty před sirénou poslal hosty poprvé do vedení. Už ho udrželi, Pageau ještě v závěru střelou do opuštěné klece stanovil výsledek 2:4. Brankář Panterů Roberto Luongo se 887. startem posunul v historických tabulkách na sedmé místo.
Pro hokejisty St. Louis jsou Coyotes oblíbeným soupeřem, z posledních deseti vzájemných měření nasbírali Bluesmani devatenáct bodů. Do této bilance už je započítán také včerejší výsledek 4:1. Arizona sice od třinácté minuty vedla, ale potom už se vše odehrávalo podle ustáleného scénáře. Na režisérské židli se střídali Kevin Shattenkirk s Alexanderem Steenem (oba 1+1). Celek z pouště prohrál páté utkání v řadě, jen slabou omluvou je, že všechna se odehrála na cizích kluzištích.
Shodná čísla svítila po siréně na kostce nad ledem United Center v Chicagu, kam zavítal Nashville. Jestřábi sice umožnili Predátorům 37krát vystřelit na Coreyho Crawforda, ale montrealský rodák byl takřka bezchybný. Hned při svém debutu v NHL skóroval švédský forvard Dennis Rasmussen, Patrick Kane díky gólu do prázdné klece protáhl rekordní bodovou sérii na 23 zápasů.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -