- Reklama -

Hvězdy týdne: Brad Marchand, Jake Allen, Taylor Hall

- Reklama -

Nejlepšími hráči minulého týdne v National Hockey League byli vyhlášeni Brad Marchand (Boston Bruins), Jake Allen (na snímku, St. Louis Blues) a Taylor Hall (Edmonton Oilers).


Sedmadvacetiletý Marchand si připsal během tří zápasů šest kanadských bodů (4+2) a výrazně tak pomohl svému týmu ke třem výhrám. Rodák z Halifaxu bodoval ve všech třech utkáních minulého týdne a prodloužil tak svoji bodovou sérii na šest zápasů.
Marchand v osmi zápasech probíhající sezóny prozatím posbíral devět kanadských bodů za pět branek a čtyři asistence. V tabulce týmové produktivity je třetí za Davidem Krejčím (7+8) a Patricem Bergeronem (4+6). I díky jeho snažení vystoupali Bruins v průběhu minulého týdne na třetí místo tabulky Atlantické divize.
27. říjen, Boston – Arizona 6:0, Marchand (1+1)
30. říjen, Florida – Boston 1:3, Marchand (2+0)
31. říjen, Tampa Bay – Boston 1:3, Marchand (1+1)
Druhou hvězdou týdne byl vyhlášen Jake Allen. Rodák  z Frederictonu pomohl Blues vyhrát všechny tři zápasy, v nichž inkasoval jen tři góly z 80 střel. Pětadvacetiletý gólman měl výborný průměr 0,98 obdržené branky na utkání a úspěšnost zákroků 96,3 procenta. Své statistiky si vylepšil o jeden shutout. Povedlo se mu to na začátku týdne v utkání proti Tampě Bay, zneškodnil v něm 26 střel.
27. říjen, St. Louis – Tampa Bay 2:0, Allen (26/26)
30. říjen, St. Louis – Anaheim 2:1, Allen (23/22)
31. říjen, St. Louis – Minnesota 3:2pp, Allen (31/29)
Čtyřiadvacetiletý Hall odehrál v minulém týdnu tři vícebodové zápasy. Křídelník Oilers v nich vstřelil dvě branky, na dalších pět přihrál a se ziskem sedmi bodů se stal nejproduktivnějším hráčem minulého týdne v NHL. Výbornou formu předvedl Hall v prestižní bitvě s provinčním rivalem z Calgary, ale ani jeho příspěvky (gól a dvě asistence) neodvrátily prohru Oilers 4:5. Po dvanácti zápasech má Hall na kontě 13 bodů za 5 branek a 8 asistencí.
27. říjen, Minnesota – Edmonton 4:3, Hall (1+1)
29. říjen, Edmonton – Montreal 4:3, Hall (0+2)
31. říjen, Edmonton – Calgary 4:5, Hall (1+2)

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -