- Reklama -

Jágr a Havlát rozhodli zápasy, Mrázek umlčel Washington. Dvakrát se trefil Hanzal

- Reklama -

Čtyři zápasy byl Jaromír Jágr bez bodu, ale v pátém vzal otěže ofenzívy Panterů znovu do svých rukou. V zápase s Calgary nejprve nahrál v úvodu druhé třetiny na branku Aaronu Ekbladovi a když se Plamenům podařilo srovnat, ve 49. minutě rozhodl o vítězství domácího celku v poměru 4:3. Český útočník byl vyhlášen hlavní hvězdou utkání, v němž Florida ukončila sérii pěti porážek v řadě.
K Jágrovi přilétl v polovině třetí třetiny kotouč po nepřesné rozehrávce Flames za vlastní brankou. Nejstarší hráč soutěže se prosmýkl kolem dvou obránců, puk mu při zakončení sklouzl z čepele, jenže možná právě to nasměrovalo černý kus gumy k tyči, kde už Rämö nestihl zasáhnout. Dva góly Plamenů vstřelil David Jones, u zbývající přesilovkové branky asistoval Jiří Hudler.
Vítězný gól si připsal i další z krajánků, Martin Havlát. A ne jen tak ledajaký. Mladoboleslavský rodák po pátečním podpisu smlouvy se St. Louis na sebe včera poprvé navlékl dres s notou na hrudi a náhoda tomu chtěla, že se představil v zápase proti svému loňskému klubu z New Jersey. Ve 25. minutě Ďáblům ukázal, že prohloupili, když mu nenabídli práci – dostal mezi kruhy přihrávku od dalšího bývalého člena Devils Scotta Gomeze a poslal kotouč nad pravé Schneiderovo rameno. Havlát byl zvolen druhou hvězdou večera.
Předčil ho pouze gólman Jake Allen, jenž 24 zákroky podruhé v řadě udržel čisté konto. Vítězství Bluesmanů jistila na začátku závěrečné třetiny čtvrtá formace hostů, Pääjärvimu nahrával Dmitrij Jaškin.
S neposkvrněným štítem odjížděl v úterý do šaten rovněž Petr Mrázek. Na detroitského mladíka mířilo 38 střel z holí Capitals, patnáct jich vyslal Alexandr Ovečkin, ale červené světlo za jeho zády zůstalo po celé utkání zhasnuté. Rudým křídlům díky tomu stačilo k plnému bodovému zisku, že se v čase 44:06 premiérově trefil při svém druhém startu v NHL Andreas Athanasiou.
Mrázkův shutout má v jeho kariérním listu pořadové číslo šest. Ovečkin zůstává s 483 brankami vyrovnán na čele historické tabulky ruských střelců v NHL s čerstvým členem Hokejové síně slávy Sergejem Fjodorovem.
Všech třináct bodů, které dosud posbíral Martin Hanzal, mělo podobu asistencí. Až ve třináctém zápase písecký rodák ukázal, že umí také skórovat. Dvakrát překonal Jonathana Quicka z Los Angeles a výrazným způsobem se tím podepsal pod vítězství Arizony 3:2.
Ve 12. minutě zachytil Hanzal křížnou McNabbovu rozehrávku a okamžitě poslal kotouč do sítě. V polovině zápasu znovu srovnával skóre, když jeho bekhendové nahození z mezikruží nešťastně přizvedl bránící Martinez. Kojoty dostal poprvé do klíčového vedení v 52. minutě Brad Richardson. Mike Smith oslavil jubilejní stou výhrou v dresu pouštního klubu.
Milan Michálek stál v divoké přestřelce mezi Nashvillem a Ottawou na špatné straně barikády. Senátoři sice po přesilovkové brance českého útočníka z 5. minuty vedli, jenže na ledě se toho ve zbylém čase událo ještě mnoho. Díky dalším dvěma zásahům v podání Zacka Smithe odcházeli hosté do kabin s dvougólovým náskokem. Po přestávce o něj nejprve přišli, ale znovu šli do šaten spokojenější. V posledním dějství jim ovšem zmrznul úsměv na rtech.
Ve 43. minutě Mattias Ekholm vyrovnal, o osm minut později posadil Barret Jackman domácí na koně a za další půldruhé minuty jim Gabriel Bourque upevnil nohy v třmenech. Predators zvítězili 7:5. I přes vysoký počet inkasovaných branek zůstali oba maskovaní muži na svých místech, z farmy povolaný Marek Mazanec tedy sledoval počínání kolegy Rinneho z lavičky.
Tomáš Hertl přihrál na oba góly, které San Jose uštědřilo Ostrovanům, jenže na druhé straně se střílelo dvojnásobně. Newyorský tým během úvodních čtyř minut vyhnal dvěma brankami z klece Martina Jonese a na každý pokus domácích o korekci zareagoval dalším direktem. Dvakrát se prosadil kapitán John Tavares.
Islanders poprvé po šesti zápasech vsítili víc než dvě branky. Jejich gólman Thomas Greiss hned napoprvé uspěl v souboji s klubem, v němž začínal profesionální kariéru.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -