- Reklama -

Smutný rekord. Ovečkin si ani neškrtnul!

- Reklama -

Alexi Ovečkinovi není cizí poutat pozornost přepisováním historie a dosahováním milníků. Kapitán Washingtonu však na tohle přepisování historie hrdý nebude.

Capitals vypadli z prvního kola play-off po čtyřzápasové sérii, ve které zkušený útočník nevstřelil ani jeden gól a nezaznamenal ani jednu asistenci. Stalo se tak poprvé od jeho příchodu do NHL, že v sérii play-off nedokázal bodovat.

V zápase o všechno odehrál moskevský rodák jen 15 minut a 26 sekund, což byl jeho nejnižší čas v play-off. To uzavřel se dvěma minusovými body a šesti střelami na bránu – nikdy předtím jich tak málo v jedné sérii play-off neměl. Předešlé minimum? 17 střel na bránu!

Podle hlavního trenéra Spencera Carberyho si daň na Ovečkinovi mohly vybrat i poslední dva týdny v základní části, ve kterých Caps bojovali o play-off.

- Reklama -

„Každý jeden večer konzistentně bojoval…To jej zatěžovalo fyzicky i mentálně,“ uvedl Carbery.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -