- Reklama -

Zhubni! vyslal insider vzkaz Ovečkinovi

- Reklama -

V první polovině základní části se zdálo, že věk doběhnul už i kapitána Washingtonu Alexe Ovečkina. Ten však v té druhé chytil dech a o to větší zklamání bylo z toho, že v play-off byl neviditelný.

Ovečkin během prvních 43 zápasů sezóny vstřelil jen osm gólů a zdálo se, že jeho cesta za gólovým rekordem Waynea Gretzkého je v ohrožení. Potom však vstřelil 23 branek v 36 utkáních, aby po 18. v kariéře pokořil metu 30 gólů.

Špatnou zprávou zůstává, že v play-off vydrželi Capitals jen čtyři zápasy poté, co je vyřadili Rangers. Ovečkin v sérii nevstřelil ani jeden gól a nepřipsal si ani jeden bod.

Mnozí se ptali, co musí moskevský rodák udělat pro to, aby střelecky opět ožil a zvýšil si šance na doběhnutí Gretzkého 892 přesných zásahů. Ikonický analytik John Buccingross si myslí, že našel recept – hvězdný veterán musí během léta zhubnout.

- Reklama -

„Je načase, aby se Ovie zaměřil na kondici/výživu. Je třeba zhubnout 7 až 9 kilogramů. Má pět měsíců do startu sezóny,“ zkonstatoval Buccingross.

„Je potřeba pracovat na jeho bruslení…Je třeba najít šéfkuchaře a osobního trenéra a vrhnout se do toho naplno. Pronajmout si led, jako to dělal Kučerov. S malými zlepšeními se mohou stát velké věci.“

Ovečkin má aktuálně vedených 108 kilogramů při výšce 191 centimetrů.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -