- Reklama -

Ovečkin táhne Washington k branám play-off

- Reklama -

Boj o play-off vrcholí. A zatímco Pastrňákův Boston už má své místo ve vyřazovacích bojích jisté, jinde probíhá velká bitva o poslední volná místa. Ve Východní konferenci se to mele především mezi Philadelphia Flyers, Tampa Bay Lightning, Washington Capitals a Detroit Red Wings. Ale ani New York Islanders nejsou bez šancí. Po pondělních zápasech si přilepšil tým Washingtonu. Ten v zápase s Calgary Flames získal třetí výhru v řadě i díky Alexandru Ovečkinovi, který se trefil hned dvakrát a oslavil tak 19. sezonu v řadě, kdy vstřelil minimálně 20 branek. Capitals zvítězili 5:2.

„Je to neskutečné! Pořád to je světový hráč a budoucí člen Síně slávy! Už se toho o něm řeklo všechno, ale on prostě stále válí. I ve věku 38 let. Je zábava to sledovat a být u toho,“ řekl po zápase jeho parťák z útoku Dylan Strome. Ovečkinovi aktuálně schází 51 branek, aby dosáhl na “nedosažitelných“ 894 kariérních branek Waynea Gretzkyho.

„Všichni mu v tomhle honu držíme palce. A jsme rádi, když se trefí. Dnes to byly dvě super-důležité trefy. A jsme rádi že se prosadil zrovna on,“ dodal další útočník Hendrix Lapierre.

Našlapaná je i západní divize, ve které se perou o místa do play-off ať už skrze umístění v divizi anebo díky divoké kartě. Tak či onak z centrální divize už dosáhli na 90 bodů, tedy metu, která výrazně účast ve vyřazovacích bojích přibližuje hned tři týmy. O poslední místa se pak pere hlavně šestice týmů, tři z Pacifické a tři z Centrální divize – Edmonton Oilers, Los Angeles Kings, Vegas Golden Knights a St. Louis Blues, Nashville Predators a Minnesota Wild.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -