- Reklama -

Pastrňák není jen střelec, změnil se, říká kouč české hvězdy

- Reklama -

David Pastrňák letos opět suverénně dominuje bodování svých krajanů. Oproti dřívějším rokům však má jiný poměr gólů a přihrávek ve svém bodovém součtu. Dříve střílel mnohem více branek.

Rodák z Havířova se musel před touto sezonou rozloučit se svými dlouholetými spoluhráči, kteří jej často zásobovali kvalitními přihrávkami, ze kterých Pastrňák pálil. David Krejčí i Patrice Bergeron Bostonu rozhodně chybí, David Pastrňák na to musel reagovat změnou svého herního stylu. Současní top centři Bruins Pavel Zacha a Charlie Coyle hrají totiž jiným stylem než dříve zmíněné legendy.

Loni si Pastrňák vytvořil osobní maximum v podobě 113 bodů, 61 z nich bylo za vstřelené branky. Letos má ročník rozjetý na podobné číslo, ale poměr gólů a přihrávek se otočil ve prospěch asistencí. Zatím má český fenomén 96 bodů za 41 branek a 55 asistencí. „Myslím si, že změnil svou hru i kvůli tomu, jaký teď máme tým. Nyní potřebuje mít víc puk na hokejce. Teď je to 50 na 50,“ okomentoval Pastrňákovu změnu kouč Bruins Jim Montgomery.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -