- Reklama -

Je to hovadina, rozohnil se Doughty na tiskovce

- Reklama -

Obránce Los Angeles Drew Doughty se příkře obořil na NHL. Jednozápasovou supendaci za zákrok z prvního utkání série s Las Vegas označil za „hroznou“. Tím však svůj ostrý slovník zdaleka nevyčerpal.
„Nemyslím si, že by to byl zásah hodný suspendace,“ rozpovídal se Doughty na tiskové konferenci. „Myslím si, že je to BS,“ pokračoval osmadvacetiletý Kanaďan důkladným vyslovením zkratky, jež znamená „bullshit“ (do češtiny lze nejlépe přeložit jako „hovadina“).
Oddělení hráčské bezpečnosti NHL Doughtyho potrestalo za hit na útočníka Williama Carriera. „Disciplinárka“ odůvodnila své rozhodnutí tím, že úder byl mířen do oblasti hlavy.


„Nesnažil jsem se ho zranit. Jen jsem jej chtěl odstavit od puku,“ vysvětloval dvojnásobný olympijský vítěz své pohnutky. „Chtěl jsem do něj vrazit? Ano, ale jsem obránce. A toto je moje práce…Je mi líto, že jsem ho udeřil do hlavy,…,ale udělal bych to znovu.“
Pro Doughtyho se jedná o první suspendaci v jeho dlouhé kariéře, jež čítá 770 duelů v základní části NHL a dalších 82 v play-off.  Zkušený bek chyběl Králům v pátečním druhém zápase, v noci z neděle na pondělí však bude svému týmu znovu k dispozici.
Golden Knights vedou v sérii již 2-0.


Kompletní program a výsledky play-off NHL 2018


Doughtyho vyjádření na tiskové konferenci:

- Reklama -

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -