- Reklama -

Karlsson zůstává v Columbusu, prodloužil o dva roky

- Reklama -

Švédský hokejista William Karlsson se může těšit na další působení v dresu Columbusu. Po vypršení nováčkovského kontraktu s ním Blue Jackets ve čtvrtek podepsali novou dvouletou smlouvu v celkové hodnotě dva miliony dolarů.
V první červencový den se tak nestane chráněným volným hráčem. Rodák z Märsta se může těšit na roční příjem jeden milion dolarů. Oproti uplynulému ročníku si Karlsson polepší o 75 tisíc dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Před pěti lety draftovali třiadvacetiletého centra zástupci Anaheimu ve druhém kole z 53. pozice. Debut v NHL absolvoval v sezóně 201-15. Dres Ducks oblékl v 18 zápasech, ve kterých zaznamenal dvě branky a jednu asistenci.
2. března 2015 ho Kačeři vyměnili tešně před uzávěrkou přestupů do Columbusu. Modrokabátníci tehdy získali i René Bourquea a volbu ve druhém kole loňského draftu, opačným směrem zamířil zadák James Wisniewski a Kačeři dostali i možnost volby ve třetím kole draftu v roce 2015.
V nedávno uplynulé sezóně odehrál Karlsson za Columbus 81 utkání, nasbíral v nich 20 kanadských bodů za devět branek a 11 přihrávek.
„Ve své první kompletní sezóně v NHL udělal velký dojem a my věříme, že je teprve na začátku své úspěšné hráčské kariéry,“ uvedl na jeho adresu generální manažer Columbusu Jarmo Kekäläinen.
„William je důležitou součástí mladého jádra našeho týmu a máme velkou radost, že bude i nadále pokračovat ve výkonnostním růstu a herním rozvoji v našem klubu,“ dodal devětačtyřicetiletý rodák z Tampere.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -