- Reklama -

Killorn se dohodl s Tampou na nové smlouvě a vyhne se arbitráži

- Reklama -

Kanadský hokejista Alexander Killorn se dohodl s Tampou Bay na nové smlouvě a vyhnul se tak stání u arbitrážního soudu, které se mělo uskutečnit ve středu. Podle televize TSN se jedná o sedmiletý kontrakt, díky němuž si šestadvacetiletý centr ročně přijde na 4,45 milionu dolarů (celkem 31,15 mil. USD).
„Ještě před pár lety bych si ani nepomyslel, že bych takový kontrakt vůbec kdy za kariéru mohl podepsat,“ sdělil rodák z Halifaxu, jenž si finančně výrazně polepší, protože v posledních dvou sezónách vydělával 2,55 miliónu dolarů ročně.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Killorn je po ofenzivní hvězdě Stevenu Stamkosovi a elitním zadákovi Victoru Hedmanovi další výraznou oporou Tampy, která letos v létě spojila svou budoucnost na dlouhá léta s Lightning. Stamkos podepsal osmiletou smlouvu na 68 milionu dolarů (prům. roční výdělek 8,5 mil.), Hedman si za stejně dlouhou dobu vydělá 63 mil. USD (7,875 mil.).
Na tříleté smlouvě v celkové hodnotě 10,5 mil. dolarů se s vedením Tampy Bay domluvil také ruský brankář Andrej Vasilevskij. „Když váš kapitán sleví ze svých finančních požadavků, je to precedent pro všechny ostatní,“ říká Killorn. „Nebylo to jen o penězích. Bylo pro mě důležité, abych žil na Floridě a hrál v týmu, který může každý rok bojovat o Stanley Cup.“
Zástupci Blesků draftovali Killorna v roce 2007 ve třetím kole ze 77. pozice. V poslední sezóně odehrál 81 utkání, ve kterých nasbíral 40 bodů za 14 branek a 26 přihrávek. V 17 zápasech play off zaznamenal pět gólů a osm asistencí.
„Alex je velmi spolehlivý a ohromně užitečný hráč, kterého můžeme použít ve všech herních situacích. Může hrát na prvém i levém křídle, může hrát prostě všude. Velmi dobře si vedl v play off,“ uvedl na jeho adresu generální manažer Tampy Steve Yzerman. „Nejdůležitější bylo, že chce hrát za Tampu a přál si podepsat dlouhodobý kontrakt, což se nám nakonec podařilo zrealizovat.“
V základní části NHL odehrál Killorn 272 utkání, připsal si v nich 53 branek a 85 přihrávek. Ve 47 zápasech play off vstřelil 15 gólů a u dalších 18 asistoval.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -