- Reklama -

Konec trápení? Dany Heatley zvažuje odchod do KHL

- Reklama -

Konec. Tečka. Hotovo? Příběhy padlých hvězd provázejí NHL od nepaměti, stejně jako všechny ostatní sportovní soutěže. V posledních letech se s syndromem vyhoření musí vyrovnávat útočník Dany Heatley, který se takřka úplně vytratil z hokejové oblohy. Někdejší klenot ottawských Senátorů letos naskočil jen do šesti zápasů nejvyšší zámořské soutěže.
Pravděpodobně to byly jeho poslední starty v NHL. Podle informací Thehockeynews.com se o kanadského forvarda zajímají ruské kluby CSKA Moskva a SKA Petrohrad.
Dany Heatley vstoupil do NHL s hlasitými fanfárami. V roce 2000 si jej představitelé Atlanty Thrashers vybrali jako celkovou dvojku draftu (jedničkou byl Rick DiPietro). Už ve své premiérové sezóně oslnil, když si ziskem 67 bodů vysloužil nominaci na Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL. A tuto trofej také získal. V Atlantě ale dlouho nepobyl.
V září roku 2003 poznamenala jeho život tragická událost. Heatley měl autonehodu, při které zahynul jeho spolujezdec a zároveň spoluhráč z klubu Dan Snyder. Aby unikl svému svědomí, požádal vedení Thrashers o výměnu.
Tak se začala psát jeho povýluková mise v Ottawě, jeho nejpovedenější angažmá v kariéře. Přestože hrál za Senátory jen čtyři sezóny, dokázal vytvořit celkem šest klubových rekordů. V letech 2005-2007 se mu dvakrát po sobě podařilo překonat hranici 50 nastřílených branek a 100 získaných bodů.

Vrcholu bylo dosaženo, zbývala jenom cesta dolů. Následoval další požadavek výměny a odchod do San Jose. Tam ale Heatley nevydržel ani dvě sezóny, když jej vedení Sharks „přeposlalo“ do Minnesoty (opačným směrem tehdy mířil Martin Havlát). Ještě v ročníku 2011-2012 nastřílel kanadský útočník 24 branek a posbíral solidních 53 bodů. Loni to bylo už jen 28 a letos…letos ani jeden.
Čtyřiatřicetiletý forvard podepsal v létě minulého roku smlouvu s Kačery z Anaheimu, ale snaha oživit jeho kariéru po boku Getzlafa a Perryho měla skutečně jepičí život. Heatleyho trápila nevalná forma i zdravotní problémy, a tak se už v polovině prosince stěhoval na farmu do Norfolku. Ani tam nepředváděl žádné oslnivé výkony (25 zápasů, 7 bodů).
V únoru si znovu balil kufry, to když byl vyměněn na Floridu. Místo do šatny Pantherů ale zamířil na farmu do San Antonia, kde letošní sezónu také ukončil.
Teď se před ním rozevírají brány KHL. Na rozdíl od jiných zámořských hokejistů nestrávil Heatley první polovinu zkráceného ročníku 2012-2013 na evropských kluzištích. Na starém kontinentu přesto krátce působil a to během výluky v roce 2005. Tehdy odehrál 16 zápasů za švýcarský SC Bern, načež se přesunul do ruské Kazaně.
Tam odehrál několik utkání po boku svého tehdejšího spoluhráče z Atlanty Ilji Kovalčuka. Ruský útočník teď působí v Petrohradu, tedy v jednom z týmů, které jeví zájem o Heatleyho služby.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -