- Reklama -

Krejčí protáhl bodovou sérii, Vrbata a spol. ukončili tažení Habs. Jágr nedohrál kvůli zranění

- Reklama -

Osm zápasů odehráli Bruins v této sezóně, ve všech osmi se ve statistikách objevilo jméno Davida Krejčího. Úterní utkání s Arizonou bylo v podání českého útočníka jedním z nejpovedenějších, Krejčí v něm dvakrát překonal Mikea Smithe. Domácí Tuukka Rask naopak zůstal neprůstřelný, 24 zákroky podepsal svůj první letošní shutout a také premiérovou výhru Medvědů před vlastními fanoušky.
Krejčí v osmnácté minutě otevřel skóre, když v situaci dva na jednoho po jízdě po levém křídle vzal zakončení do svých rukou. Podruhé zamířil přesně 38 sekund před sirénou po nezištné přihrávce Jimmyho Hayese a uzavřel tím výsledek na 6:0. V kanadském bodování i ve střelecké tabulce NHL patří šternberskému rodákovi shodně druhé místo.
V obou případech je před ním kapitán Dallasu Jamie Benn, který se včera třemi asistencemi podílel na výhře 4:3 nad Anaheimem. Hvězdám naprosto nevyšla úvodní třetina, v níž třikrát inkasovali, druhé dějství se však odehrávalo podle úplně opačného scénáře. Z Bennových nahrávek se muži v zelených dresech prosadili v přesilovce, v oslabení i při standardním počtu.
Definitivní ránu do vazu dal Kačerům půldruhé minuty před koncem Antoine Roussel. Ducks teprve podruhé v sezóně vstřelili více než branky, přesto na body nedosáhli.
Canadiens mají úplně opačné „starosti“, až do včerejška nepoznali hořkost porážky. Nakonec ale došlo i na ně, sen o vyrovnání historického ligového rekordu deseti vítězství při vstupu do sezóny jim rozehnali hokejisté Vancouveru. Dvakrát se prosadil Jared McCann, k výhře 5:1 přispěl přesilovkovou trefou i Radim Vrbata.
Canucks potřebovali úspěch možná ještě víc než Habs, také jim šlo o rekord, jen v negativním slova smyslu. Kdyby na domácí půdě prohráli i šesté vystoupení za sebou, přepisovali by svoje kroniky.
Tři střídání na začátku zápasu, jedno kratičké před první přestávkou a potom už nic. Jaromír Jágr v duelu mezi Floridou a Coloradem strávil na ledě jen dvě a půl minuty čistého času, než odstoupil kvůli zranění v dolní části těla. Podle trenéra Gerarda Gallanta ale nejde o nic vážného.
Panteři zvládli boj i bez českého útočníka. V závěru první třetiny potrestal soupeřovo vyloučení Vincent Trocheck, stejný hráč byl v úvodu třetí třetiny na konci další přesilovkové kombinace. I zbylé dvě branky Floridy padly při nestejném počtu mužů na ledě, jedna v přesilovce a druhá v oslabení. Roberto Luongo přišel o čisté konto až 57 sekund před sirénou při dorážce Daniela Landeskoga.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


S rozporuplnými pocity opouštěli včera domácí arény dva čeští gólmani. Oba inkasovali pouze dvakrát, oba byli zařazeni mezi hvězdy večera, ale ani jeden se nedočkal vítězství.
Petr Mrázek ve 45. minutě zápasu Detroitu s Carolinou lovil po střele Rona Hainseyho podruhé puk ze sítě. Když ho v závěru trenéři odvolali, aby provedli něco s nepříznivým výsledkem 1:2, inkasovala Rudá křídla potřetí. Autorem jediného gólu Wings byl obránce Jakub Kindl.
Ondřej Pavelec z Winnipegu si proti Los Angeles připsal 28 zákroků, tedy o deset více než Mrázek. Také on byl stáhnut z klece za stavu 1:2, ale Kings se ve zbylém čase trefili ještě dvakrát. Králové zatím vyhráli venku všechna tři dosavadní vystoupení.
Brankář St. Louis Jake Allen vyšel vítězně ze souboje bývalých spoluhráčů z Peorie, kde sídlí farma Bluesmanů. 25letý gólman pochytal šestadvacet střel Tampy a pošesté v kariéře udržel čisté konto. Z druhé strany sledoval jeho výkony Ben Bishop, jenž kapituloval pouze v 16. minutě po teči Scotta Gomeze. Podruhé poslali Blues kotouč do klece v době, kdy už byla opuštěná.
Dlouho se hrálo bez branek také v New Jersey, kam zavítal Columbus. Bezbrankový stav změnil až tradiční střelec Modrokabátníků Boone Jenner v 50. minutě, o pětatřicet sekund později ho následoval spoluhráč Cam Atkinson. Na další trefu hostů odpověděl až v závěru při přesilovce Kyle Palmieri po nahrávce Jiřího Tlustého.
Buffalo při návštěvě Philadelphie dvakrát přišlo o vedení, plného bodového zisku (prvního zvenčí) se ale přesto dočkalo. V půlce prodloužení ujel Zemgus Girgensons a ten už loni prokázal, že při brejcích se většinou nemýlí. Prapor domácích držel vztyčený dvougólový Brayden Schenn, autor vyrovnávací branky na 3:3 necelou minutu před skončením normální hrací doby.
V Minnesotě se skóre přelévalo jako na houpačce. Nejprve vedli o dvě branky domácí, potom se třikrát prosadili hosté z Edmontonu. Obránci Ryanu Suterovi se ale ve 49. minutě podařilo podruhé dopravit kotouč za Talbotova záda a útočník Charlie Coyle brzy nato zajistil Divochům bohatou sklizeň.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -