- Reklama -

Není důvod k panice, ale sedmý zápas nechceme, zní z Tampy

- Reklama -

Prohráli dvě utkání v řadě, to je nepříjemnost. Předtím ale Montreal třikrát porazili. Hokejisté Tampy Bay mají k postupu do finále Východní konference pořád blíž než soupeř, rozhodnout o něm mohou už dnes večer.
„Oni jsou pod tlakem, protože může jít o jejich poslední zápas sezóny,“ zdůrazňuje kapitán Blesků Steven Stamkos. „My nastoupíme doma, kde se nám hodně daří. Musíme dokázat, že náš poslední výkon tady byl nepřijatelný, a já věřím, že se nám to povede. Naši fanoušci si zaslouží, abychom zvítězili před jejich zraky.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru


V základní části získali Lightning v Amalie Arena 65 bodů z 82 možných. Na základě výkonů z play off už by se nad Stamkosovými slovy nechalo pozvednout obočí: v úvodním kole zde dvakrát podlehli Detroitu, v aktuální sérii straší prohra 2:6 z minulého čtvrtka. V Tampě ale není důvod k panice, ještě ne.
„Je jasné, že Habs se teď cítí dobře, když nás dvakrát porazili. My ale nechceme vědět, co si myslí oni. Máme šanci ukončit sérii v naší hale a to je jediné důležité,“ říká zkušený obránce Matt Carle, který už má v play off odehránu stovku utkání. „Je jedno, jakým způsobem jsme se dostali k vedení 3-2. Je nutné udělat další krok.“
Odvrátit čtyři mečboly v řadě se v historii NHL zatím podařilo pouze čtyřem týmům, ale čerstvé případy z nedávných let (2010 Philadelphia s Bostonem, 2014 Los Angeles se San Jose) dávají Canadiens naději, že to je možné. Lightning zvedají ruku proti, ze svých hlav vytěsňují i myšlenky, že by se ještě měli vracet do Montrealu.
„Zápas číslo sedm teď není v našich plánech. Chceme je vyklepnout v šestém utkání doma,“ hlásí rezolutně trenér Jon Cooper. „Po pátém zápase (porážka 1:2) bylo hodně kluků v šatně naštvaných. To byl velký rozdíl oproti čtvrtému utkání.“

V prvním kole byly Blesky po pěti střetnutích s Red Wings v opačné situaci, 2-3 prohrávaly. Do kritického módu se tedy musely naladit už před šestým vystoupením. Útočník Alex Killorn by v sérii s Habs podobný přístup rád viděl už nyní.
„V úterý musíme ukázat, že cítíme naléhavost vítězství. S touhle mentalitou jsme vlastně měli jít už do čtvrtého a pátého zápasu,“ posteskne si. „Kdykoliv můžete soupeře dorazit, je třeba to udělat. Už jen pomyšlení, že budeme muset zase sednout na letadlo a vrátit se do Montrealu, dodá naléhavost šestému utkání. Nikdo z nás se tam nechce vracet.“
V šestém zápase se ovšem Lightning budou muset vyrovnat s neplánovanou komplikací, kvůli akutní operaci slepého střeva jim bude chybět útočník Ryan Callahan.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -