- Reklama -

Odchod legendy? Hokejový důchod zvažuje další ikona Red Wings

- Reklama -

Fanda NHL
Zkušený obránce Detroitu a jedná z tváří klubu Niklas Kronwall má před sebou možná poslední sezónu v NHL.
Sedmatřicetiletému Švédovi zbývá z jeho sedmileté smlouvy jeden rok a s týmem ještě nezačal rozhovory o další spolupráci. O svých plánech se rozpovídal pro Mikea Zeisbergera z oficiálních ligových stránek.
„Kdyby to byl konec mé cesty, byl bych s jejím průběhem více než spokojený,“ cituje Kronwallova slova portál nhl.com.
Vítěz Stanley Cupu z roku 2008 se dívá na své pokračování ve slavné lize realisticky. Pokud by s ním Detroit nový kontrakt podepsat nechtěl, pověsil by s klidným svědomím brusle na hřebík.
„Miluju tento sport (…). Musíte být ale realistou. Vím, kde se nacházím nyní, avšak nevím, kde budu za rok. Rád bych pokračoval, ale mančaft se omlazuje a já stárnu. Hra je rychlejší a už nejsem tím stejným hráčem jako před deseti lety,“ pokračovala jedna z týmových ikon.
Kronwall odehrál v NHL 874 zápasů, v nichž zaznamenal 80 gólů a 405 bodů. Po celou kariéru byl věrný Rudým křídlům, které jej v roce 2000 draftovaly z celkového 29. místa. S Detroitem zažil mnoho úspěšných let, poslední dva roky se však mužstvo neprobojovalo do bojů o Stanley Cup.
Z TÁBORA RED WINGS: Frustrovaný Zetterberg může znamenat velkou šanci pro Zadinu
Fanshop týmu
„Nepochybně to byly těžké časy. Několik z nás tu je dlouho a byli jsme zvyklí hrát v play-off. Berete to už jako samozřejmost (…). Měli jsme roky, v nichž jsme byli v play-off už v lednu. Teď je to boj v každém zápase,“ poznamenal stockholmský rodák.
Příští ročník přitom může být pro Red Wings zlomový. Konec kariéry totiž hrozí i další klubové legendě Henriku Zetterbergovi, jehož nechtějí pustit zpátky do hry bolavá záda.

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

Titulní foto: Nic Taylor

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -