- Reklama -

Panteři prohráli v Bostonu, domácí rozhodli po Jágrově chybě

- Reklama -

Už čtyři roky nevyhráli hokejisté Floridy v Bostonu a nic se na tom nezměnilo ani po sobotním zápase. Panteři sice v závěru domácí tým přestříleli, jenže Bruins hodně podržel brankář Tuukka Rask.
O branky se pak postaral dvěma trefami Ryan Spooner a trefou do prázdné branky upravil na konečných 3:1 Brad Marchand, jenž skóroval do prázdné brány po chybě Jaromíra Jágra. Český útočník vyšel tentokrát naprázdno.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Domácí se dostali do vedení ve dvanácté minutě po přesné teči Ryana Spoonera, kterou ještě museli přezkoumat rozhodčí. V 27. minutě se na ledě přiostřilo, když Ekblad podrazil Rinalda, který se do něj společně s Talbotem okamžitě pustil.
Výsledkem bylo vyloučení floridského obránce a Bruins trestali. Přesilovkovou akci rozjel na pozici obránce David Krejčí, puk se dostal od Bergerona ke Spoonerovi a ten švihem z kruhu vstřelil svůj druhý gól v zápase.
Na konci druhé třetiny hráli přesilovku i hosté, ale ani se nedostali k pořádné příležitosti. Naopak těsně před přestávkou ještě zahrozil Krejčí, ale Luongo nastavil svůj levý beton včas.
Druhou část dohráli hosté bez centra MacKenzieho, který utrpěl zranění v dolní části těla. Obrovskou šanci měli Panteři na začátku třetí třetiny, ale Trocheck netrefil odkrytou bránu. Vzápětí neuspěl ani Smith bekhendem a domácí gólman Rask si pohlídal i prostor u levé tyčky před dotírajícím Jokinenem.
Panteři i nadále soupeře tlačili, vyrovnali i počet střel, jenže nic překvapivého na Raska vymyslet nedokázali. Až šest minut před koncem Reilly Smith vypálil od modré a finský brankář pořádně neviděl přes clonícího Pirriho.
Florida stupňovala svůj tlak, jenže rozhodla chyba minutu a půl před koncem zápasu. Ve chvíli, kdy se na střídačku vydal brankář Luongo, přišel Jaromír Jágr při kličce na modré o puk, a Marchandovi stačilo trefit opuštěnou branku.
Panteři pokračují v tripu po halách soupeřů, v úterý je čeká zápas na ledě Islanders.

Boston – Florida 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)

Branky a asistence: 11:35 Ryan Spooner (Torey Krug), 28:00 Ryan Spooner (Patrice Bergeron, David Krejčí), 58:37 Brad Marchand (Patrice Bergeron) – 53:56 Reilly Smith (Aaron Ekblad, Brandon Pirri).
Střely na branku: Boston 10-10-5=25, Florida 6-7-14=27. Přesilovky: 1/1 – 0/1.
Brankáři: T. Rask 27/26 – R. Luongo 24/22.
Hvězdy utkání: Ryan Spooner, Tuukka Rask, Patrice Bergeron (všichni BOS).
Česká účast: David Krejčí (17:38, 2 střely, 0+1) – Jaromír Jágr (17:48, -1).
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Jirka G. Novák
Narozen v roce 1977. NHL sleduji od 90. let. V letech 1996-2002 redaktor ČTK a zároveň několik let externí spolupracovník nhl.cz. Během té doby publikovány stovky článků ze všech oblastí sportu v mnoha českých denících. V letech 2003-2012 jeden ze zakládajících členů redakce sport.cz. Osobně se zúčastnil 6x mistrovství světa dospělých a 2x juniorských MS v hokeji, několika zápasů NHL. Spoluautor knihy o Dominiku Haškovi.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -