- Reklama -

Pittsburgh získal posilu do ofenzivy. Z Toronta přichází Daniel Winnik

- Reklama -

Pittsburgh získal od Toronta útočníka Daniela Winnika výměnou za jiného forvarda Zacha Silla, čtvrtou volbu v letošním draftu National Hockey League a právo výběru ve druhém kole v příštím roce.
„Je to hráč, který dobře zapadne mezi našich devět nejlepších útočníků. Naši ofenzivě dodá větší vyváženost a hloubku. Přesně takového hráče jsme hledali,“ sdělil novinářům generální manažer Penguins Jim Rutherford.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Devatadvacetiletý Winnik letos nasbíral v 58 zápasech 25 kanadských bodů. Rodák z Toronta vstřelil sedm gólů a u osmnácti dalších asistoval. V hodnocení pobytu na ledě při vstřelenýcch nebo inkasovaných brankách má patnáct plusových bodů.
„Danile prožívá skutečně výborný rok. Je to jedna z jeho nejlepších sezón v kariéře v NHL. Navíc patří mezi nejlepší hráče na oslabení v celé soutěži,“ pochválil Rutherford novou posilu Tučňáků, jež v minulosti působila také v týmech Phoenix Coyotes, Colorado Avalanche, San Jose Sharks a Anaheim Ducks.
„Budu hrát tam, kde mě budou potřebovat,“ uvedl Winnik v rozhovoru pro list Pittsburgh Tribune-Review. „Pokud budou chtít, abych hrál na centru nebo na levém či pravém křídle, není to pro mě žádný problém. Můžu nastupovat na jakémkoliv z těchto tří postů.“

Přestupové námluvy mezi Pittsburghem a Torontem započaly údajně už v lednu. Výměnu nejvíce zdržovaly finanční náležitosti, nakonec se ale obě strany dohodly a Maple Leafs se budou i nadále podílet na polovině Winnikova výdělku. V praxi to znamená, že do platového stropu Penguins se bude započítávat jen půlka z hráčova ročního příjmu 1,3 mil. dolarů.
„Bylo to pro nás hodně důležité. Tak jsme rádi, že to máme z krku,“ oddechl si Jim Rutherford.
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -