- Reklama -

Rozsíval nahrál na dva góly Hawks, asistence sbírali i Nestrašil a Hertl

- Reklama -

Rušno mezi generálními manažery, klidněji na ledě, tak vypadalo v NHL první pondělí nového měsíce. V den přestupové uzávěrky se odehrály pouze tři zápasy, bodovali v nich tři čeští hokejisté. Shodou okolností se dva potkali ve stejné hale.
Obránce Michal Rozsíval přispěl dvěma nahrávkami k vítězství Chicaga nad Carolinou v poměru 5:2 a byl vyhlášen druhou hvězdou utkání. V 9. minutě vyslal rodák z Vlašimi do brejku Jonathana Toewse (2+1), v polovině třetího dějství byl na počátku gólové akce Mariána Hossy. Jestřábi už po dvou třetinách vedli 4:0, Hurikáni se zmohli na odpověď teprve po návratu z kabin. Z přihrávky Andreje Nestrašila těžil John-Michael Liles.
Kapitán Jestřábů Toews i ve své osmé sezóně v NHL pokořil hranici dvaceti branek. Premiérový start v sezóně absolvovala nová posila Blackhawks Kimmo Timonen. Po Seabrookově boku odehrál sedmnáct a půl minuty.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Náhradní gólman Žraloků Alex Stalock udržel počtvrté v kariéře čisté konto, neproklouzla mu ani jedna z dvaceti střel montrealských hokejistů. Na opačné straně kluziště se ve velice dobrém světle hned prezentovala nová akvizice San Jose. Bývalý Jestřáb Ben Smith v sedmé minutě po nahrávce Tomáše Hertla vsítil vítězný gól a později si připsal ještě asistenci.
Kalifornský tým vyhrál 4:0, před vlastními fanoušky se mu zadařilo poprvé po osmi předchozích neúspěších. V tabulce Pacifické divize se posunul na úroveň sousedních Kings. Na postup by to ale ještě pořád nestačilo, scházejí tři body. Montreal jako lídr Východní konference takové starosti nemá.
V pondělí se mu ale přiblížili NY Rangers, kteří si poměrně snadno poradili s nejlepším týmem soutěže z Nashvillu. Dvěma nahrávkami oslavil podpis nové smlouvy Mats Zuccarello, Cam Talbot pustil z 26 pokusů Predators pouze jeden. Vítězství 4:1 jistil 38. trefou v sezóně Rick Nash.
Jezdci se v Metropolitní divizi posunuli na úroveň městských rivalů, jenže teď je čekají náročné dva týdny. Pětkrát za sebou se představí na soupeřových kluzištích, mimo jiné právě u Ostrovanů.

Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -