- Reklama -

San Jose a play off. Toto spojení se může po 12 letech rozpadnout

- Reklama -

Časy se mění. A pro Žraloky to nemusí být změna zrovna příjemná. Po loňském fiasku v prvním kole play off generální manažer Doug Wilson neprovedl žádnou zásadní obměnu kádru, přestože se spekulovalo o odchodu Joea Thorntona a Patricka Marleau. Namísto toho měla být předána větší zodpovědnost za chod celého týmu do rukou mladých hráčů, kteří do NHL naskočili v loňské nebo letošní sezóně.
A jak může být takový přechod bolestivý, to možná Sharks pocítí na vlastní kůži už letos na jaře. Americkému mužstvu totiž hrozí, že se po více jak deseti letech nekvalifikuje do vyřazovacích bojů. Do nepostupových vod uvrhla Žraloky sobotní porážka v zápase s obhájci titulu LA Kings. Trenér Todd McLellan nicméně popřel, že by tato prohra měla nějak zásadně zamíchat základní sestavou jeho týmu.
„Prohráli jsme 1:2 v utkání pod otevřeným nebem v souboji s našimi rivaly, ale neznamená to žádný zlomový bod pro naši práci nebo naše plány. Osobně jsme byl s výkonem hráčů spokojen, byť jsme neuspěli. Ale takové věci se stávají všem, i těm nejlepším,“ řekl kouč San Jose.
Podobně se vyjádřil i jeho šéf Doug Wilson: „Jak jsem řekl už koncem minulého roku, tato sezóna je sezónou předávání zodpovědnosti do rukou mladších hráčů, a s tím se pojí i práce na rozvoji jejich herních a vůdčích schopností. V následujících dnech a týdnech se ukáže, čemu se za předchozích pět měsíců přiučili. Když se podíváte na věkový průměr tohoto týmu a počet mladých hráčů, kteří se postupně zapracovávají do základní sestavy, pak si myslím, že míříme správným směrem. Nicméně tento proces ještě zabere nějaký čas,“ řekl manažer Sharks.

Ale přejděme od slov k faktům. San Jose (výsledky 30-23-8) zvítězilo pouze ve dvou z posledních osmi odehraných střetnutí. V rámci Pacifické divize kleslo na pátou příčku, v konferenční tabulce uzavírají Žraloci první desítku. Po třech čtvrtinách letošního ročníku, se 68 body na kontě a 21 zápasy před sebou, se San Jose pokusí o návrat mezi elitní společnost.
Pokud americký klub selže, unikne mu účast v play off poprvé od sezóny 2002-2003 (tehdy přišel o post hlavního kouče Darryl Sutter, současný trenér LA Kings). „Naše výsledky jsou nedostačující. Chápu, jaké následky to může přinést,“ řekl Todd McLellan, kterému končí smlouva v létě příštího roku.
Žralokům zítra končí pětidenní pauza, když na domácím ledě přivítají Detroit Red Wings. Celkem sedm z následujících osmi zápasů odehrají v domovském stánku SAP Center. Pro San Jose to bude možná klíčová série utkání, neboť v samém závěru základní části se karta obrátí a americký klub sehraje 10 z posledních 13 duelů na kluzištích soupeřů.
„Uvidíme zítra. Musíme se patřičně připravit na zápas s mužstvem Detroitu, které patří k nejlepším v soutěži. A to je momentálně asi všechno, co můžeme dělat,“ dodal McLellan.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -