- Reklama -

Sbohem a šáteček? V Jágrově podání je to naopak: Vítejte a kulíšek

- Reklama -

Zatímco jeho spoluhráči si na rozhovor po utkání s Philadelphií narazili na hlavy tradiční kšiltovky, Jaromír Jágr předstoupil před novináře v kulichu. I kdyby nepoutal pozornost svým zjevem, žurnalisté by si ho našli tak jako tak. Český veterán byl jednou z hlavních postav Floridy při vysoké výhře 7:1.
Za první hvězdu byl zvolen mladý Vincent Trocheck, autor jedné branky a tří nahrávek, ale Jágr za ním moc nezaostal. Poté, co si Panteři vypracovali v prvním dějství čtyřgólový náskok, otevřel kladenský rodák rychlými trefami každou ze zbylých dvou třetin.
„Byl to velice zvláštní zápas. Po takovémhle začátku toužíte v každém utkání. Bylo tam pár dobrých odrazů, dali jsme čtyři branky, rozjelo se to pro nás skvěle,“ chválí Jágr líbezné úvodní tóny panteří symfonie.
Trocheck se prosadil už po půldruhé minutě, vzápětí využili domácí hokejisté dvě přesilovky. Počtvrté překonal Stevea Masona v sedmé minutě Jussi Jokinen.
Při zahájení druhého dějství už stál v kleci Letců Michal Neuvirth. Jako by to byl signál pro Jaromíra Jágra. Stačilo mu 33 sekund a vybízející přihrávka od Aleksandera Barkova mezi kruhy, aby překonal krajana. Následovala další využitá početní výhoda Panthers a po přestávce se celý scénář zopakoval. Jágr dorazil po 41 vteřinách Campbellovu střelu a Reilly Smith svým druhým gólem v čase 47:55 potrestal dvojnásobné vyloučení Flyers.
„Myslím, že tenhle zápas zanechá pořádně hořkou pachuť v každém z nás,“ nevěřícně kroutí hlavou trenér hostů Dave Hakstol. „Když si necháte dát gól na začátku každé třetiny, dostanete se do pěkně velkého průšvihu.“
Na příležitost k nápravě nemusí Philadelphia dlouho čekat. Odveta je na programu už v pondělí, tentokrát na jejím ledě. Bývalý Letec Jaromír Jágr varuje, že utkání může vypadat úplně jinak.
„Jedeme do Philly, sice proti stejnému soupeři, ale bude to odlišný zápas,“ říká muž, který se hned při startu sezóny rázně odlepil od hranice 1800 bodů. K dostižení Gordieho Howea na třetím místě historických statistik zbývá přidat 48 bodů.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -