- Reklama -

Senátoři propustili kouče Davea Camerona. Kufry balí i jeho asistenti Tourigny a Wamsley

- Reklama -

Nemastné, neslané výkony týmu v letošní sezóně a umístění mimo postupové příčky do play off, to byly hlavní důvody, které přiměly generálního manažera Ottawy Pierrea Doriona, aby v úterý odvolal z postu kouče Senators Davea Camerona. Kufry balí i jeho asistenti Andre Tourigny a Rick Wamsley, Jasonu Smithovi byla nabídnuta jiná pozice.
Vedení kanadského klubu se k tomuto kroku odhodlalo krátce po posledním utkání sezóny, jež Senátoři absolvovali v sobotu na ledě Bostonu Bruins. Propuštění hlavního trenéra je prvním významným rozhodnutím Pierrea Doriona poté, co usedl do křesla hlavního konstruktéra soupisky Senators.
„Dnešek není skvělý a zábavný dnem. Loučíme s dobrými lidmi. Z osobního i profesionálního hlediska to pro mě bylo těžké rozhodnutí,“ uvedl Dorion, jenž by chtěl najít nového trenéra ještě před červnovým draftem. „Je to důležitá věc. Musím si být jistý, že udělám správné rozhodnutí.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Bývalý generální manažer Bryan Murray se v neděli rozhodl předat tuto prestižní funkci do rukou svého dosavadního asistenta především kvůli zdravotním důvodům. Třiasedmdesátiletý rodák ze Shawville (provincie Quebec), jenž vedl Ottawu od roku 2007, už několik let bojuje s rakovinou tlustého střeva. Murray zůstal v organizaci jako poradce.
Sedmapadesátiletý Cameron doplnil trenérský tým Ottawy v roce 2011. Roli asistenta vykonával až do prosince 2014, kdy vystřídal odvolaného kouče Paula MacLeana. Kvůli neuspokojivým výsledkům sáhli tehdy činovníci klubu po trenérské změně, ta však nezabrala okamžitě.
Nálada v týmu se ale postupně začínala měnit a od února nastal zcela zásadní obrat. Jakoby odnikud se vynořil náhradní brankář Andrew „The Hamburglar“ Hammond a nová legenda byla na světě. Sám vychytal ve 22 zápasech 19 vítězství, Senators z posledních 33 zápasů prohráli jen čtyři a dotáhli největší comeback v dějinách NHL. Tým smazal v základní části v jednu chvíli až čtrnáctibodovou ztrátu a prodral se do play off (Ottawa – Montreal 2:4 na zápasy).
V polovině loňského června podepsal Cameron s mužstvem z hlavního města Kanady novou dvouletou smlouvu. Odsloužil z ní však pouze polovinu. Z 82 odehraných zápasů v letošní základní části získali Sens 85 bodů (38-35-9), to jim stačilo jen na jedenácté místo ve Východní konferenci. V tabulce Atlantické divize skončili pátí.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -