- Reklama -

Tři faktory, které rozhodnou sedmé utkání mezi Torontem a Bostonem

- Reklama -

Zdálo se, že Bruins nebudou mít problém sérii prvního kola proti Torontu uhrát ve čtyřech zápasech, jenže Maple Leafs dokázali svůj výkon výrazně zvednout a vybojovat sedmé rozhodující utkání.
Tato série je jedinou, která v prvním kole play-off 2018 dospěla až do maximálního počtu střetnutí. Na vítěze bude ve druhém kole čekat mužstvo Tampa Bay Lightning.
Tyto faktory rozhodnou o vítězi sedmého utkání.

DOKÁŽE TORONTO UBRÁNIT NEJLEPŠÍ ŘADU BRUINS?

Nejdůležitější pro úspěch Maple Leafs bude ubránit elitní formaci Bostonu ve složení Patrice Bergeron, David Pastrňák a Brad Marchand.
Tahle trojice nasbírala v úvodních dvou zápasech série dohromady 20 bodů. Po šesti zápasech jejich součet činil 23 bodů a 64 střel na branku. V zápasech číslo tři, pět a šest tato trojice vůbec nebodovala a není tak překvapivé, že Toronto z těchto klání vyšlo jako vítěz.

ANDERSEN VS. RASK

Vstup do play-off se Andersenovi příliš nevydařil, ale naštěstí pro Leafs se i jeho výkony časem stupňovaly.
Oba brankáři mají tři vítězství. Andersen má o jednu prohru méně díky střídání v utkání číslo dvě. Rask naopak pustil o dva góly méně, přestože v brance odchytal o 19 minut více.
Dánský brankář svými výkony zastínil Raska v posledních čtyřech utkáních, když svoji úspěšnost vyšponoval na 93,6 % a v průměru pouštěl 2,28 gólů na zápas. Gólman Bostonu si za stejné období připsal úspěšnost 89,4 % a průměrně inkasoval 3,18 gólů.

DISCIPLÍNA

Když Leafs v pátém utkání série málem ztratili své vedení 4:1 vinou několika oslabení v řadě, upozornil Mike Babcock na důležitost tohoto faktoru.
Úspěšnost přesilovky Bruins je 31,6 %, což je druhý nejlepší výsledek mezi týmy v play-off. To znamená, že Maple Leafs mají druhé nejhorší oslabení.
Bruins využili šest z 19 početních výhod a z těchto šesti gólů byly dva zásahy vítězné.
Zajímavostí je, že 16 z 19 oslabení, které Toronto muselo bránit, se odehrálo na domácím ledě Bostonu. Stejně tak tam padlo všech šest přesilovkových gólů Bruins.
Přesilovka Toronta má úspěšnost 23,1 %, což ji řadí na páté místo mezi týmy v play-off.
Jediným přesilovkovým střelcem Toronta je v této sérii James van Riemsdyk, který vstřelil všechny tři góly. Nyní nastal čas, aby se zapojili i ostatní členové speciálních formací.

- Reklama -

Anketa NHLnews:

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -