- Reklama -

Židlický s Tlustým zahájili gólem. Češi se blýskli i v Arizoně

- Reklama -

První vystoupení v novém působišti a hned branka, tak vstoupili do sezóny 2015-16 Marek Židlický s Jiřím Tlustým. Radost z individuálního úspěchu však oběma zkazil týmový výsledek, New Jersey i NY Islanders své zápasy prohráli. To Zbyněk Michálek s Martinem Hanzalem byli po pátku spokojenější.
Premiéra Jiřího Tlustého za Devils byla o to pikantnější, že nastoupil proti Winnipegu, jehož dres v závěru minulého ročníku oblékal. Rodáku ze Slaného byla připsána branka ve 33. minutě, když mu při přesilovce sjel kotouč z hole a bránící Jacob Trouba ho nešťastně poslal za Hutchinsonova záda.
Tlustý tím korigoval skóre, které v úvodu druhého dějství nastavili hostující Scheifele s Wheelerem. Naději na lepší výsledek ale Ďáblům odvála hned následující přesilovka, tentokrát v podání hostů, a zakončující Andrew Ladd. Na stavu 1:3 už se v dalším průběhu nic nezměnilo.
Marek Židlický a Ostrované se na konci mohli těšit alespoň z bodu. Newyorský tým si k otevření Barclays Center v Brooklynu pozval hokejisty Chicaga a obhájci titulu naplňovali papírové předpoklady, dvakrát měli v utkání navrch. Zkušený český zadák podruhé srovnával ve 42.  minutě tvrdou ranou od modré čáry, kterou Crawfordovi zastínil Michail Grabovskij.
Za stavu 2:2 se prodlužovalo. Když v nastaveném čase zastavil Mariána Hossu při brejku nedovoleně domácí Leddy, sám slovenský forvard jako člen trestného komanda nabil Patricku Kaneovi na vítězný gól.
Zbyněk Michálek je prvním střelcem Kojotů v nové sezóně, při návštěvě Los Angeles se prosadil už ve druhé minutě tečovaným nahozením z vrcholu pravého kruhu. Rovněž další příspěvek hostů přišel od obránců, v závěru třetiny skóroval Ekman-Larsson za asistence Martina Hanzala. Druhý bod za nahrávku si český útočník připsal ve 27. minutě.
Arizona v té době vedla už 4:0, Králové korigovali výsledek až těsně před pauzou v oslabení po Carterově úniku, který zakončil Tyler Toffoli. Brankář Kojotů Mike Smith zbylých čtyřicet střel kryl a byl vyhlášen hlavní hvězdou večera. Následoval nováček Max Domi, jenž při své premiéře v NHL zaznamenal gól a asistenci.
Pikantní souboj mezi bývalým a současným zaměstnavatelem Mikea Babcocka skončil jasným vítězstvím Rudých křídel, která zdolala Toronto 4:0. Svého někdejšího trenéra vůbec nepotěšil Justin Abdelkader, jenž třikrát poslal kotouč do sítě Javorových listů, debut v NHL vyšperkoval gólem a asistencí devatenáctiletý Dylan Larkin.
Jimmy Howard potřeboval k 21. shutoutu v kariéře dvaadvacet zákroků, detroitský kapitán Henrik Zetterberg oslavil pětatřicáté narozeniny třemi nahrávkami. Jednu asistenci si připsal také Jakub Kindl, po Mikeu Greenovi nejvytíženější muž v červeném dresu.
Když čtyři minuty před sirénou využil Brandon Saad přesilovou hru, byli Blue Jackets na dobré cestě k vítězství nad NY Rangers. Jezdcům ale ve zbývajícím čase stačilo necelých osmdesát sekund k totálnímu obratu. Po trefách Oscara Lindberga a Kevina Hayese pečetil dílo svým druhým gólem v zápase Mats Zuccarello.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -