- Reklama -

Islanders a Panthers zvažovali výměnu zkušeného obránce

- Reklama -

Když naposledy nenastoupil do zápasu svého týmu, Facebook měl celosvětově 197 milionů uživatelů. Jaromír Jágr hrál svoji první sezonu v KHL po svém odchodu z NHL a současnému kapitánovi Floridy Aleksanderovi Barkovovi bylo teprve 13 let. Úctyhodnou šňůru zápasů, do kterých nastoupil v řadě, natáhl veterán Keith Yandle na 866 zápasů, což je čtvrtý nejlepší výkon historie NHL. Nyní však vše nasvědčuje, že o tento primát brzy přijde.

Čtyřiatřicetiletý Američan se v prvním letošním zápase svých Florida Panthers s největší pravděpodobností ocitne mezi zdravými náhradníky. Situaci, že by nenastoupil do zápasu svého mužstva nepoznal od března 2009.

Současný kouč Panterů Joel Quenneville v něj však podle různých zdrojů ztratil důvěru a spolehlivého veterána, který v loňské sezoně zaznamenal slušná čísla – v 69 zápasech nasbíral 45 bodů – odstavil. Hodlá sázet na jiná jména.

Situaci okolo Yandlea tak prý bedlivě sledoval management New York Islanders. Ostrované řešili, jak získat peníze pod platovým stropem, aby mohli podepsat nový kontrakt se svojí největší hvězdou Matthewem Barzalem. Na Floridu za zkušeného beka měla putovat trojice Andrew Ladd, Jordan Eberle a Leo Komarov. S touto informací přišel ligový insider Elliot Friedman ze stanice Sportsnet.

- Reklama -

Tento trejd se nakonec neuskutečnil, nicméně proslýchá se, že vedení Panthers už požádalo Yandlea, aby se vzdal klauzule o své nevyměnitelnosti, kterou má ve své smlouvě. Právě ta je největší překážkou rychlé výměny tohoto spolehlivého obránce, protože Keith Yandle bude až do konce sezony 2022/2023 odčerpávat z platového stropu 6,35 milionů dolarů.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -