- Reklama -

Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu i pohaslý ofenzivní talent. Nové smlouvy mají Rutta, Kubalík i Rittich

- Reklama -

Dnes se v Severní Americe otevřel trh s volnými hráči. Působiště měnilo i několik Čechů. Tím největším českým jménem, které dosud změnilo dres, je Jan Rutta.

Poctivý obránce, který hrál důležitou roli v Tampě Bay, se kterou v posledních třech letech třikrát hrál finále Stanley Cupu, si zahraje ve své třetí organizaci v NHL. Po Chicagu a Tampě bude nyní oblékat dres Pittsburghu. Jednatřicetiletý rodák z Písku podepsal tříletou smlouvu na 2,75 milionu dolarů ročně.

Poprvé ve své kariéře v NHL se bude stěhovat útočník Dominik Kubalík. Šestadvacetileté levé křídlo loni loni příliš nezářilo. V podprůměrném Chicagu Kubalíkovi podruhé za sebou klesl bodový součet. V 78 zápasech nasbíral 32 bodů (o rok dříve 38 a v prvním roce za mořem 46 bodů). Nyní se pokusí restartovat svoji kariéru v Detroitu, kde společně s krajany Vránou, Zadinou a Hronkem vytvoří početnou českou kolonii. Podepsal dvouletou smlouvu na pět milionů dolarů celkem.

- Reklama -

Na další adrese bude zkoušet své štěstí gólman David Rittich. Devětadvacetiletý brankář již v NHL působil v Calgary, Torontu a v uplynulé sezoně v Nashvillu. U Predátorů se mu však sezona nevydařila, odchytal pouze 17 utkání základní části s hrozivými čísly – 3,57 branek na zápas a 88,6 % úspěšnosti zákroků. Nyní ve Winnipegu je před nejspíše poslední šance udržet se v NHL. Podepsal roční smlouvu na 900 tisíc dolarů.

První krok k NHL dnes učinil rovněž David Jiříček. Šestý hráč letošního draftu podepsal tříletou nováčkovskou smlouvu. Jiříček dosud působil v extraligové Plzni, v uplynulé sezoně odehrál kvůli zranění 29 zápasů a připsal si 11 bodů. Z letošního MS má bronzovou medaili, zároveň se díky brance proti Velké Británii stal nejmladším obránce české historie, který na MS vstřelil branku.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -