- Reklama -

Palát před startem sezóny v Praze: musíme být lepší než loni

- Reklama -

S velkou pravděpodobností bude jediným Čechem, který se večer zapojí do hry v zahajovacím utkání ročníku 2024-25. Ondřej Palát už se moc těší, až to dnes v O2 Areně vypukne. A fanouškům slibuje: „Chceme hrát rychlý a bojovný hokej.“

Jedním dechem ale dodává, že tým New Jersey má oproti loňské sezóně co zlepšovat. „Musíme hrát lépe odzadu než v minulé sezóně. Máme talentovaný tým na to, abychom ty góly dali, ale nesmíme jich tolik dostávat,“ přeje si rodák z Frýdku-Místku.

A jak se mu zamlouvá nový kouč Sheldon Keefe? „Sheldon k nám přišel a přinesl svěží vítr. Má trošku modernější styl, tak uvidíme, jak to bude fungovat,“ říká na adresu nového vládce střídačky.

Pikantní je, že na opačné střídačce bude stát zkušený Lindy Ruff, ještě nedávno trenér právě Ďáblů. „Neřešíme to. Lindyho máme rádi, je to super člověk. Jsme rádi, že dostal práci v Buffalu, odkud navíc pochází. Ale víc k tomu nemám co říct,“ říká dvojnásobný vítěz Stanley Cupu a mistr světa z Prahy.

- Reklama -

Jaké cíle má klub na prahu nového ročníku NHL? „Chceme se probojovat do play-off. Ta liga je nabitá, konference je těžká. Vím, že je to asi klišé, říkají to všechny týmy, ale chceme dobře odstartovat a udělat play-off,“ prozrazuje Palát.

A co si český forvard přeje z osobního hlediska? „Chci mít lepší sezónu než minulý rok, věřit si a být silný na puku. Hlavně pomoct týmu jakkoli to jde, nejenom góly a body.“ Který tým bude mít podle něj v hledišti převahu? „To netuším. Už se mě na to ptali, ale fakt nevím. Doufám, že to budeme my,“ říká závěrem hlavní česká hvězda nadcházejícího víkendu.

 

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -