- Reklama -

NHL čeká tento víkend Stadium Series. Palát v roli mentora

- Reklama -

Ještě než vypukne zítřejší ceremonie u příležitosti vytažení dresu Jaromíra Jágra ke stropu arény v Pittsburghu po bok Maria Lemieuxe a vyřazení jeho ikonického čísla 68, čeká celou NHL také dvojice atraktivních utkání pod širým v rámci Stadium Series.

Čekají se pikantní derby na stadionu MetLife v New Yorku. Nejprve se v noci ze soboty na neděli (2:00 ráno středoevropského času) utkají Philadelphia Flyers s New Jersey Devils a v neděli pak odšpuntují bitvu o New York místní Islanders a Rangers (09:00 večer středoevropského času). A u prvního duelu budou i Češi, respektive Čech. Vít Vaněček se zranil, jeho účast je tak otazníkem. Ale do sobotního zápasu jistojistě nastoupí Ondřej Palát.

Před ním je další výrazná výzva. V pozici zkušeného veterána připravuje mladé a talentem napěchované mužstvo na zápas, před 60 tisíci fanoušky. Tedy něco jiného, než běžný ligový duel. Ale Palát je na náročné situace zvyklý. Vždyť v loňské sezoně výrazně přispěl k postupu klubu z Newarku po čtyřech letech do play off a následnému vyřazení New York Rangers v prvním kole.

„Tohle si budeme všichni pamatovat. A je pouze na nás, jaké vzpomínky si odneseme. Jeden zápas pod otevřeným nebem už jsem v minulosti hrál a byl to skvělý zážitek. Navíc jsme dokázali uspět. Snad se nám to povede i nyní,“ hodnotil po pátečním tréninku pod širým nebem dvojnásobný vítěz Stanley Cupu Palát.

- Reklama -

Ne, tohle nebude obyčejný zápas.Velkolepý stadion, který je domovinou amerických fotbalistů New York Giants a New York Jets, v noci na neděli obsadí přes 60 tisíc diváků. Očekává se skvělá atmosféra. A dost možná taky syrové podmínky. Předpověď hlásí možné sněhové přeháňky, promluvit do dění na hrací ploše může i vítr.

„Věříme, že bude dobré počasí. Možná trochu zasněží, ale to nám nevadí, dokážeme se přizpůsobit. Pro oba týmy to bude stejné. Věřím, že se s tím vypořádáme a zápas zvládneme. Potřebujeme se vrátit na vítěznou vlnu a teď k tomu máme ideální příležitost,“ dodal Palát.

Zdroj: nhl.com/cs

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -