- Reklama -

Ducks zpomalují, zpeněží hodnotného veterána?

- Reklama -

Adam Henrique patří mezi vážené veterány v NHL. Jeho současný tým Anaheim Ducks po podařeném vstupu do ročníku začíná slábnout a pomalu jej opouští myšlenky na vyřazovací boje. Kačeři by se tak mohli odhodlat poslat veterána výměnou do jiného klubu. Henrique je v posledním roce své smlouvy na 5,825 milionů dolarů ročně.

Třiatřicetiletý Kanaďan působí v Kalifornii od půlky ročníku 2017/2018 a poslední tři roky je zástupcem kapitána. V dresu Ducks třikrát překonal hranici 40 bodů v sezóně, k čemuž má zatím nakročeno i letos, v 18 zápasech nasbíral devět bodů.

Rodák z Brantfordu ještě není vyčichlý, určitě by nepohrdnul ještě alespoň jednou šancí na dlouhou jízdu play-off. Nejdále zatím došel v ročníku 2011/2012 se svým tehdejším týmem New Jersey Devils. Ve finále však Ďáblové padli s Los Angeles Kings. Stanley Cup mu tak v jeho sbírce chybí.

A právě Devils by mohli patřit mezi zájemce o Henriqueho služby pro letošní play-off. New Jersey mají kádr nabitý mladými hvězdami, Henrique by mohl přijít jako veteránská pomoc s řízením kabiny pro Ondřeje Paláta. Henrique by byl vítanou posilou do třetího nebo čtvrtého útoku Devils.

- Reklama -

Mezi potenciálními zájemci by se mohlo objevit i Colorado lačnící po dalším Stanley Cupu. Henrique by rozšířil útočné možnosti favorita vyřazovacích bojů. V Denveru sledují zkušeného forvarda delší dobu. Je velmi pravděpodobné, že se ho Avalanche pokusí před uzávěrkou přestupů získat.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -