- Reklama -

Další skvělý výkon. Crawford vychytal Chicagu třetí výhru nad Minnesotou

- Reklama -

Hokejisté Chicaga se už ve čtvrtek mohou stát prvním finalistou Západní konference. Blackhawks vyhráli v Minnesotě 1:0 a v sérii vedou 3:0 na zápasy. K postupu jim tak chybí poslední krok.


Bude vás zajímat:


Hlavním strůjcem včerejší triumfu Hawks v aréně Xcel Energy Center byl gólman Corey Crawford, který kryl třicet střel a připsal si první nulu v letošním play off National Hockey League.
„Žádný zápas není jednoduchý, speciálně proti tomuto soupeři v jeho domácím prostředí. Soupeř odehrál celý zápas skutečně naplno, ale naši kluci to perfektně ustáli,“ vyprávěl Crawford po duelu.
„Zejména v závěru utkání jsme všichni tvořili jednolitý celek. Naši obránci odvedli skvělou práci. Pro mě i pro celý tým to byl povedený zápas. Čisté konto je výborná vizitka pro obrannou práci celého mužstva.“
Ve třech zápasech proti Chicagu vyslali Wild na Coreyho Crawforda 94 střel, ale jen čtyři z nich si našli cestu za jeho záda. „Corey v zápasech proti nám září. Je jako Martin Brodeur nebo Patrick Roy. Musíme najít způsob, jak to vyřešit,“ uvedl trenér mužstva ze St. Paul Mike Yeo.
Ve slušně vedeném utkání měli vítězové tři vyloučené hráče, domácí hráli jen jednou v oslabení, ale ubránit ho nedokázali. Jedinou branku zápasu vstřelil Patrick Kane, který v čase 14:06 potrestal podražení Jareda Spurgeona.
Americký forvard zakončil postupný útok hostí povedenou přízemí střelou z levého kruhu, jež prošla domácímu gólmanovi Devanovi Dubnykovi mezi betony. „Patrick (Sharp) našel Andrewa (Shaw), který slyšel, jak na něj při přechodu do útočného pásma volám, tak mi hned přihrál a ja se snažil rychle vystřelit,“ řekl třetí nejproduktivnější hráč dosavadního průběhu play off (5+6).

Po inkasovaném gólu byli Divoši aktivnějším týmem, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Frustrace domácích hráčů byla očividná. Po jedné z jejich akcí, kterou zastavilo postavení mimo hru, udeřil Zach Parise naštvaně hokejkou do mantinelu.
„Bylo to kvůli tomu, že jsme nemohli dát branku. Ani jednou jsme nedokázali skórovat, takže nemám pocit, že jsme udělali pro vítězství dost. Musíme udělat ještě něco navíc,“ řekl Parise.
„Momentálně jsme hodně zklamaní. Měli jsme dost příležitostí na to, abychom vyhráli. Odehráli jsme velice dobrý zápas. Teď se musíme dát dohromady a vyhrát příští zápas,“ odmítá poraženeckou náladu švýcarský křídelním Nino Niederreiter.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -