- Reklama -

Ruce pryč od vousů!

- Reklama -

„Můžeme o tom diskutovat, můžeme o tom vést spory, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat,“ vzkazují spolu s Járou Cimrmanem hokejisté Tampy Bay a Chicaga řediteli sportovního kanálu NBC Marku Lazarusovi.
Holit či neholit, to je, oč tu běží. Lazarus v úterním rozhovoru pro list Chicago Tribune vybídl NHL a její hráče, aby opustili tradici zavedenou v 80. letech hokejisty NY Islanders a během bojů o titul vzali aspoň občas do ruky bradýřské nástroje.
„Vím, že hráčům se to nebude líbit, ale přál bych si, aby si všichni v play off přestali nechat růst vousy. Ať ukáží své obličeje, ať se můžeme bavit, jak mladí a atraktivní jsou,“ apeluje na hokejisty šéf NBC Sports. „Vím, že jde o tradici a pověrčivost, ale vousy podle mě škodí uznání ze strany fanoušků. Kdyby je hráči neměli, možná by si fanoušci řekli: ‚Vždyť on vypadá jako kluk od vedle z obchodu.‘ Myslím, že by to bylo pěkné.“

U hokejistů ovšem Lazarus s tímhle názorem tvrdě narazil.
„Slyšel jsem tolik komplimentů na své fousy. Jsou dokonce lidé, kteří si na ně chtějí sáhnout. Rozdával jsem nedávno autogramy fanouškům a pár kluků mně po nich chtělo chňapnout,“ píše na svém blogu obránce Blesků Jason Garrison.
„Nemám přítelkyni ani manželku, takže mi doma nikdo neříká, ať se té věci zbavím,“ uznává ovšem, že v tomhle ohledu má snazší život. „Až ale tahle jízda v play off skončí, a já doufám, že přitom zvednu nad hlavu Stanley Cup, oholím se do hladka. Asi budu vypadat o pět roků mladší.“
Dřív jak před koncem finále nehodlá na porost své tváře sáhnout ani náhradní brankář Jestřábů Scott Darling.
„Z obchodního hlediska na to můžete mít jiný názor, ale my se nestaráme, kolik dolarů nebo centů naše vousy stojí. Dokonce i příležitostní hokejoví fanoušci vědí, že tohle k play off patří. Mělo by být jen a jen na hráčích, jestli vousy chtějí mít nebo ne,“ vzkazuje Lazarusovi Darling.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -