- Reklama -

Tampa nebo Chicago? Na čí straně je samotný Bůh?

- Reklama -

fb-chicago„Pane bože, co to zase hrajou?!“ rozčiloval se nejednou asi každý z nás. Pánové Blase Cupich (arcibiskup římskokatolické církve v Chicagu) a Robert Lynch (pravoslavný biskup diecése v Tampě Bay) to ale vzali doslovně a v zájmu dobré věci uzavřeli sázku, na čí stranu se v letošním finále Stanley Cupu přikloní božská prozřetelnost.
Pokud vyšší moc zasáhne ve prospěch Blesků, arcibiskup Cupich se zaručil, že nakrmí tři stovky lidí, kteří přežívají v útulku pro bezdomovce zřízeném ve floridském okresu Pinellas.
Pokud však Blackhawks prokážou, že v posledních letech jsou jejich výsledky až nadpozemsky úspěšné, pak se bude muset činit biskup Lynch. Z Tampy Bay do Chicaga vyrazí na plavbu loď napěchovaná grapefruity, které by měly trochu zpříjemnit život válečným veteránům z rezidence St. Leo, která leží v jižní části města.

Arcibiskup Cupich

A jak tuto sázku okomentovali oba pánové? „V nebi dobře vědí, že v Tampě nemáte žádný led,“řekl Cupich. „Chicagu by určitě prospělo trochu toho slunečního světla z Floridy,“ pronesl Lynch. Krásná slova. Ať už znamenají cokoliv.
Každopádně finálová série je zatím vyrovnaná, ani čtyři odehrané duely nám nenabídly dostatek indicií k tomu, abychom mohli alespoň předvídat, které mužstvo se stane majitelem letošního Stanley Cupu. Tak to vypadá, že ani Pán Bůh ještě nemá jasno.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -