- Reklama -

Toews konečně protrhl smůlu. Saadovi to střílí i bez kapitána

- Reklama -

V prvních dvou zápasech posílal chicagský trenér Joel Quenneville své největší dvě ofenzivní hvězdy na led společně, čímž soupeři trochu usnadnil rozhodování, na který útok se při bránění nejvíce soustředit. Ve třetím utkání nahradil Patricka Kanea v kapitánově formaci Marián Hossa. Ve čtvrtém zápase měl Jonathan Toews nového muže i na druhém křídle, místo Brandona Saada dostal k dispozici Patricka Sharpa – a konečně se mu podařilo vymazat nulu ze svého finálového střeleckého účtu.
„Máme tu hodně špičkových hokejistů, takže nemusíme hledět jen na jednoho či dva. Pomoci se jim dostane i od ostatních. Když skládáme útoky, máme mnohem víc možností. Někdy se snažíte složit vyvážené formace, někdy je stavíte podle soupeře,“ řeší příjemné starosti Quenneville. „Máme z čeho vybírat, takže soupeř má více starostí. Proto často říkáme, že je jedno, kdo dává góly. Někdy přijdou od kluků, od kterých se to očekává méně, ale ofenzívu vedou naši nejlepší.“
Toews včera zaokrouhlil počet svých branek v play off na deset, ale jak už bylo řečeno, do sítě Lightning se mu podařilo umístit kotouč poprvé. Jeho takřka nerozlučný společník Brandon Saad je „teprve“ na osmi zásazích do černého. Podařilo se mu ovšem překonat oba maskované strážce Blesků. V pondělí ještě s Toewsem po boku pokořil Bena Bishopa, ve středu zařídil vítězný gól proti Andreji Vasilevskému.


Fakta ze zápasu:


„Když bych měl charakterizovat jeho hru, nebude to bruslení a další schopnosti, které jsou vidět na první pohled. Od svého příchodu do ligy se neustále snaží tlačit k lepším výkonům, ať už jde o střílení gólů nebo hru na obou stranách kluziště. Ukazuje to neustále. Převzal zodpovědnost a snaží se být jedním z nejlepších,“ skládá kamarádovi poklonu Toews.
„Mám dobrý vzor v kapitánovi,“ odvětí Brandon Saad. „Sleduju ho a učím se, jak hrát a bojovat. Jeho zaujetí pro hokej je na nejvyšší úrovni.“
Saad dokázal dát včera gól bez Toewsova přičinění. Teď by se Chicagu možná hodilo, kdyby k něčemu podobnému vyprovokoval i svého nového parťáka. Patrick Kane na svůj první gól ve finále také ještě čeká, ale díky asistenci u Saadovy branky už má alespoň premiérový bod.
Třetí člen druhé formace Brad Richards tak mohl změny, které trenér Quenneville provedl, zhodnotit jednoznačně: „Dobře to vymyslel. Naše řada dala vítězný gól.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -