- Reklama -

VIDEO: Voráčkovo zaváhání dokázali Red Wings tvrdě potrestat

- Reklama -

Útočník Philadelphie Jakub Voráček nebude na noční zápas v Detroitu vzpomínat v dobrém. Důležitý souboj o postup do play off Letci nezvládli a odjížděli z Hockeytownu bez bodového zisku po prohře v poměru 0:3.
Voráček odehrál proti Red Wings přes 18 minut (18:23), které stihl během třiadvaceti střídání. Na branku soupeře vyslal čtyři střely, ale ani jedna z nich nedoputovala na místo určení. V čase 33:14 měl Voráček pořádnou smůlu, na jeho ránu z pravého kruhu pro vhazování sice Jimmy Howard nestačil reagovat, ale puk pouze orazítkoval břevno domácí svatyně.
Rodák z Kladna si připsal dva záporné body za účast na ledě při inkasovaných gólech. Nejvíce ho musí mrzet druhá branka Rudých křídel. Ve 24. minutě totiž při přesilovce Philadelphie nedokázal v blízkosti mantinelu zpracovat skákající kotouč, čehož využil kanadský centr Andreas Athanasiou a okamžitě se vydal do samostatného úniku, který zakončil pohlednou forhendovou kličkou.
„Viděl jsem puk letící po mantinelu, který se štěstím přeskočil Voráčkovi hokejku. Slyšel jsem Rileyho Sheahana, jak na mě křičí: Jeď, jeď, jeď! Věděl jsem, co udělám a byl to fajn pocit, když to vyšlo,“ popsal jednadvacetiletý Athanasiou svou osmou trefu v ročníku.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -