- Reklama -

Voráček se vrací do Columbusu

- Reklama -

Generální manažer Philadelphie Chuck Fletcher je v posledních dnech mimořádně agresivní a dělá jednu výměnu za druhou. Nejprve z Nashvillu získal beka Ryana Ellise, poté přivedl dalšího zadáka, Rasmuse Ristolainena z Buffala, zbavil se jiného obránce  Shaynea Gostisbeherea, no a dnes se zaměřil na ofenzivu.

V Columbusu si vyhlédl Cama Atkinsona a obětoval za něj českého forvarda Jakuba Voráčka. Žádné další položky, jako třeba volby v draftu, v tomto trejdu nefigurují. Pro Philly je významné, že si nemusela ponechat část Voráčkova vysokého platu a získává touto výměnou o něco víc místa pod platovým stropem.

Stejně jako jeho protějšek z Philadelphie je v posledních dnech aktivní i generální manažer Blue Jackets, Jarmo Kekäläinen. Ten nejprve v megavýměně poslal do Chicaga beka Setha Jonese a nyní přivedl Voráčka. Do toho výborně draftoval, když jen ve včerejším v prvním kole draftoval trojici Kent Johnson, Cole Sillinger a Corson Ceulemans. Dnes navíc draftoval českého beka Stanislava Svozila, který tak bude mít v klubu českého parťáka a mentora.

Dvaatřicetileý Atkinson má smlouvu ještě na čtyři roky s cap-hitem 5,875 milionů dolarů, o rok mladší Voráček má kontrakt ještě na tři roky se stropovou zátěží 8,25 milionu. Flyers hledali střelce a rozhodli se pro Atkinsona, který sice góly dávat umí, ale v posledních letech to příliš nepotvrzoval. Nevysoký forvard je také velmi platný na oslabení. Čech je zase mnohem lepší playmaker. Většina expertů se shoduje, že všechny zainteresované strany, tedy oba hráči a potažmo i oba kluby, by mohly ze změny prostředí profitovat.

- Reklama -

Voráček se tak vrací do klubu z Ohia, který jej v roce 2007 do NHL draftoval v 1. kole z celkové sedmé pozice. V dresu Blue Jackets následně odehrál tři sezóny, celkem 241 zápasů, s bilancí 134 bodů a 39 gólů.

Naplno český šikula rozkvetl až po výměně do Philadelphie, kde strávil dlouhých deset sezón a kde zanechal výraznou stopu. Nyní se „Jake“ vrací tam, kde svou cestu v nejslavnější lize světa začínal. Na Twitteru se Voráček s Philadelphií rozloučil videem k písni s dojemným názvem „Keep Me In Your Heart“.

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -