- Reklama -

Makar má dlouhodobou smlouvu

- Reklama -

Byla to otázka nejbližší budoucnosti a fanoušci Avalanche tento podpis už netrpělivě vyhlíželi. Dnes už si může generální manažer Joe Sakic jednu důležitou položku ze seznamu úkolů odškrtnout. Hvězdný obránce Cale Makar podepsal novou šestiletou smlouvu v hodnotě 54 milionů dolarů.

Ročně si tak dvaadvacetiletý bek přijde na 9 milionů. To je zhruba o půl milionu ročně víc, než kolik dostal před pár dny Miro Heiskanen (8,45), ale zase o něco méně, než čerstvě dostal od Chicaga Seth Jones (9,25).

Rodák z Calgary loni získal Calder Trophy pro nejlepšího nováčka NHL. Letos pak skončil v hlasování o Norris Trophy pro nejlepšího obránce ligy druhý za Adamem Foxem. Bezpochyby se jedná o jednoho z nejlepších zadáků NHL a jednoho nejzábavnějších hráčů vůbec.

V uplynulé sezóně si držel v základní části i v play-off průměr jednoho bodu na zápas. Ve 44 zápasech základní části nasbíral 44 bodů za 8 branek a 36 asistencí, v deseti duelech play-off zaznamenal stejný počet bodů za dva góly a osm asistencí.

- Reklama -

Tradičně skromný Makar ihned na sociálních sítích přispěchal s poděkováním. „Nemohu být víc nadšený, že budu Denver nazývat svým domovem i v příštích šesti letech. Udělám vše, co bude v mých silách, abychom nejlepším fanouškům v NHL přinesli Stanley Cup,“ slíbil.

„Máme tu skvělou skupinu hráčů, díky kterým jsem ze sebe mohl vydat to nejlepší. Za to jim nemohu dostatečně poděkovat,“ nezapomněl ani na své spoluhráče.

„Velmi si vážím toho, že pánové Sakic, MacFarland a majitelé klubu ve mne mají takovou důvěru. Děkuji také všem v Bartlett Hockey za jejich pomoc a práci na této smlouvě. Nemohu se dočkat, až se v říjnu zase pustíme do práce!“ dodal.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -