- Reklama -

Nejlepší hráč na světě, říká na adresu MacKinnona Makar

- Reklama -

Avs připomínali proti Washingtonu (6:2) dobře namazaný stroj. Zejména jejich top hráči se předvedli ve výtečném světle. Nathan MacKinnon (4+1) a Mikko Rantanen (1+4) se blýskli pěti body, Cale Makar (1+2) bodoval celkem třikrát, včetně trefy v oslabení.

Kouč poraženého týmu Spencer Carbery si mohl jen smutně povzdechnout: „Rozdíl v tomto zápase? Tři z nejlepších hráčů na světě.“

Makarova rekordní 76. trefa

- Reklama -

Gól po ose Rantanen – Makar – MacKinnon

Pro MacKinnona to byl druhý čtyřgólový zápas v této sezóně. Rodák z Halifaxu je prvním hráčem od ročníku 2007-08, který v jedné sezóně opakovaně nasázel čtyři branky.

S 82 body za 30 branek a 52 asistencí vede ligové bodování a hlasitě si říká nejen o Art Ross Trophy, ale také o Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče. Třetí muž bodování, David Pastrňák, na něj ztrácí už 15 bodů.

MacKinnon bodoval v posledních dvanácti zápasech (26 bodů) a také včera vytvořil klubový rekord, když bodoval dosud v každém z 24 zápasů Avs na domácím ledě! Takto dlouhou domácí bodovou sérii žádný hráč Colorada neměl. Předchozí držitel rekordu? Nikdo jiný než Joe Sakic.

Rekordní zápis si může odškrtnout i Makar. Pro toho byla včerejší trefa 76. gólem kariéry v základní části, čímž se posunul o jeden gól před dosavadního lídra klubových tabulek, kterým byl Tyson Barrie.

Zatímco Barrie potřeboval na 75 zásahů celkem 484 utkání, Makarovi na překonání jeho výkonu stačilo o 200 zápasů méně (přesně 281). Veškerou chválu po zápase ale směřoval na svého parťáka z útoku.

„Abych k vám byl upřímný, myslím, že právě teď je nejlepším hokejistou světa. Vůbec o tom nepochybuji. Je zábava sledovat, jak každý den tvrdě maká. Je to skvělý lídr,“ prohlásil Makar.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -