- Reklama -

Arvidsson nemusí k arbitráži, s Nashvillem se dohodl na sedmiletém kontraktu

- Reklama -

Viktor Arvidsson se jako chráněný volný hráč dohodl na podmínkách nové smlouvy s Nashville a předešel tak arbitrážnímu řízení, které mělo určit výši jeho platu. Podle informací zámořského tisku si čtyřitadvacetiletý křídelník v příštích sedmi letech vydělá 29,75 miliónu dolarů.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


S průměrným ročním výdělkem 4,255 miliónu dolarů si výrazně finančně polepší. V posledním roce své tříleté nováčkovské smlouvy měl příjem pouhých 640 tisíc dolarů. „Viktor je velmi talentovaný útočník a těší nás, že jsme s ním podepsali dlouhodobý kontrakt,“ sdělil prezident hokejových operací a generální manažer Nashvillu David Poile.
Predátoři draftovali Arvidsson před třemi lety ve čtvrtém kole až ze 112. místa. V prvních dvou letech střídal první tým s farmou, ale v posledním ročníku už byl stabilním členem základního kádru Nashvillu. „Od draftu se pravidelně zlepšuje a potvrzuje, že se chce stát kompletním hráčem,“ uvedl na jeho adresu kouč Predators Peter Laviolette.


Švédský hokejista má za sebou nejlepší sezónu v NHL, nejproduktivnější hráč Nashvillu (společně s Ryan Johansen) nasbíral v 80 zápasech 61 bodů za 31 branek a 30 asistencí. Arvidsson byl i nejlepším střelcem (společně s krajanem Filipem Forsbergem) týmu. V 22 utkáních play off zaznamenal tři góly a deset přihrávek.
„Viktor je zdatný bruslař s výborným střeleckým instinktem. Nezapomíná ani na obranu. Je hodně platný ve speciálních formacích,“ pochválil svého svěřence trenér Laviolette. „Těšíme se na to, co našemu mužstvu v budoucích letech přinese,“ doplnil dvaapadesátiletý rodák z Franklinu.
Hráči s největším bodovým zlepšením v sezóně NHL 2016-17:
1. Connor McDavid (Edmonton) — zlepšení o 52 bodů (ze 48 na 100)
2. Viktor Arvidsson (Nashville) — 45 (z 16 na 61)
3. David Pastrňák (Boston) — 44 (z 26 na 70)
4. Conor Sheary (Pittsburgh) — 43 (z 10 na 53)
5. Richard Pánik (Chicago) — 36 (z 8 na 44)
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -