- Reklama -

Blíží se Vránův konec v Detroitu? Na farmě se nevešel do sestavy

- Reklama -

Útočník Jakub Vrána začátkem sezony vstoupil do asistenčního programu NHLPA, který pomáhá hráčům překonat závislosti a duševní problémy. V polovině prosince se český forvard vrátil, Detroit jej nejdříve poslal na rozehrání na tři zápasy do AHL do jejich farmářského celku Grand Rapids Griffins.

Jenže Vrána nepřesvědčil GM Red Wings Stevea Yzermana a hlavního kouče Křídel Dereka Lalonda, že má opět na NHL. Detroit jej proto umístil na waiver listinu, aby mohli jeho pobyt „v podpalubí“ prodloužit.

Jakub Vrána dosud nastoupil do šesti zápasů, ve kterých si připsal jednu asistenci, dvě trestné minuty a ve statistice +/- má hrozivých -6. V zápase proti Iowě, který Grand Rapids odehráli ve středu v noci, zůstal navíc pouze na tribuně. Nemusí to však nutně znamenat, že Red Wings již s Vránou nepočítají. V AHL totiž platí pravidlo o tom, že do zápasu mohou nastoupit maximálně tři hráči s více než 321 zápasy na nejvyšší úrovni (počítají se do toho starty v NHL, AHL a evropských soutěžích).

U Griffins nyní působí pětice takových hráčů, kromě Vrány ještě Danny O’Regan, Austin Czarnik a Kyle Criscuolo a obránce Brian Lashoff. Právě Lashoff a Criscuolo nehráli poslední zápasy, tým tak chtěl protočit své hráče.

- Reklama -

Návrat Jakuba Vrány po dvou měsících neprobíhá hladce. Bude záležet, jak dlouho ještě bude mít vedení Wings trpělivost s vítězem Stanley Cupu z roku 2018. Jeho velký cap hit (5,25 milionu dolarů) a pošramocená pověst řadu zájemců odradí. Mimochodem Anthony Mantha, který v roce 2021 odešel výměnou za Vránu do Washingtonu, byl v posledních zápasech v NHL rovněž zdravým náhradníkem.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -