- Reklama -

Bodoval Polák i Krejčí. Leafs s novým koučem nevyhráli

- Reklama -

Primárním posláním Romana Poláka není podpora útoku, včera se český obránce ve službách Toronta zapsal do statistik po čtyřech zápasech. Když po jeho akci zakončené Trevorem Smithem korigovali Leafs ve 37. minutě průběžný výsledek utkání s Washingtonem na 2:3, ještě to s nimi nevypadalo špatně, jenže vzápětí inkasovali a v závěrečném dějství přidali Capitals ještě dvě trefy. O polovinu z branek hostů se zasloužil Eric Fehr (2+1), čímž natáhl svoji bodovou šňůru na pět utkání.
Toronto prohrálo potřetí v řadě, zatím nepomáhá ani změna trenéra. Nový dočasný kouč Peter Horachek sice nějaké signály zlepšení viděl, ale nebyly dostatečně silné, aby přehlušily washingtonskou ofenzívu.
Jednu asistenci si ve středu připsal také David Krejčí, v tomto případě už ji doprovázela i týmová radost. Hokejisty Bostonu po třech porážkách za sebou nečekal v Pittsburghu snadný úkol, naštěstí měli ve svých řadách Patrice Bergerona. Ten je ve 36. minutě poslal do vedení poprvé a v polovině prodloužení podruhé a naposledy. Platnost jeho teče těsně pod úrovní břevna museli potvrdit ještě videorozhodčí.
Krejčí se předvedl u zbylé brankové akci Bruins nejen jako nahrávač, ale také při stínění střely Zdena Cháry před Bradenem Holtbym. Medvědi při třech zmiňovaných prohrách pokaždé získali alespoň bod, tentokrát jim protažení zápasu přes šedesátou minutu konečně vyšlo dle jejich představ.
Petr Mrázek se osmadvaceti zákroky podepsal pod vítězství Detroitu nad Calgary v poměru 3:2, čímž věnoval pomyslný dárek Henriku Zetterbergovi k jeho 800. startu v NHL. Švédský forvard rozdával pozornosti spíše sám, s kolegy Abdelkaderem a Nyquistem (všichni 1+1) se postarali o klíčové zásahy Rudých křídel.
Hosté naplno využili skutečnosti, že se v polovině utkání po srážce se spoluhráčem Diazem zranil gólman Karri Rämö. Jeho nerozchytaného náhradníka Jonase Hillera překonali z následujících čtyř střel dvakrát právě členové druhé formace Wings.
Dvacet čtyři zákroků Henrika Lundqvista, čtyři branky jeho spoluhráčů. Tak vypadá stručný výčet důvodů, proč si NY Rangers vezou oba body z Honda Center v Anaheimu. Spousta puků vylétnuvších z holí Kačerů navíc skončila na chráničích blokujících Jezdců.
V polovině třetího dějství po využité přesilovce Ducks snížili na 1:2 a nadechovali se k náporu, jenže Mats Zuccarello jim čtyři a půl minuty před sirénou přesnou trefou z pravého kruhu přiškrtil přívod kyslíku. Vítězstvím si Rangers upevnili čtvrtou příčku v Metropolitní divizi, vzhledem k současnému stavu rozdání divokých karet postupovou.

 

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -