- Reklama -

Buďme opět jedním týmem, vyzval Pastrňák Čechy a Slováky

- Reklama -

Hvězdný útočník Bostonu David Pastrňák se po zisku mistra světa zviditelnil i odkazem, který poslal vedení NHL. A nyní přišel i se zajímavou myšlenkou obnovení československé reprezentace.

Pastrňák po zisku zlaté medaile zveřejni na sociální síti fotku s trofejí a medailí s konstatováním „Přijde nyní pozvánka na Turnaj čtyř národů?

NHL na vzpomínaný turnaj pozvala reprezentace USA, Kanady, Švédska a Finska. Už v únoru dal Pastrňák najevo, že se mu vynechání Česka nelíbilo.

Vedení NHL pozvalo na Turnaj čtyř národů celky uvedené výše hlavně z toho důvodu, že umí poskládat svá mužstva z hráčů NHL. A Pastrňák má nápad, který by mohl potěšit fanoušky na obou stranách řeky Moravy.

- Reklama -

„Podle mého názoru by bylo zajímavé vytvořit československé mužstvo. Dali bychom dohromady dobrý tým,“ řekl Pastrňák v podcastu Spittin’ Chiclets. „V minulosti jsme byli jednou zemí, nyní jsme sousedi. Navzájem si fandíme a rozumíme si i jazykově.“

Pastrňákovi by se takovýto výběr líbil více než byl Výběr Evropy, který se na posledním Světovém poháru probojoval až do finále a který zahrnoval i slovenské hráče.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -