- Reklama -

Burrows odchází z Vancouveru do Ottawy. Na opačnou stranu míří devatenáctiletý Dahlen

- Reklama -

Útočník Alex Burrows se z Vancouveru stěhuje do kanadské metropole. Ottawa za něj nabídla devatenáctiletého Jonathana Dahlena, kterého si na posledním draftu zvolila ze 42. místa.
„V posledních dnech Senátoři přišli s nabídkou a řekl jsem si, že by to nemuselo být špatné. Mají velmi dobrý tým. To je pozitivní. Smutné je, že mi hodně záleží na Vancouveru. Strávil jsem zde dvanáct let. Dali mi první šanci. Mám na něj spoustu vzpomínek a v kabině hodně kamarádů,“ prohlásil Burrows, jenž se vzdal klauzule o nevyměnitelnosti.


Bude Vás zajímat: Výměny na poslední chvíli


Ottawa potřebovala náhradu za forvarda Clarkea MacArthura, který kvůli otřesu mozku nehraje už od minulé sezony.
„Vytvořil jsem si seznam potenciálních hráčů, kteří by dokázali obsadit MacArthurovo místo, a myslím si, že Alex díky svému charakteru a vůdcovství dokáže Clarkea zastoupit,“ vysvětlil výměnu generální manažer Sens Pierre Dorion.
„Podle mě jsme těžkým protivníkem, ale díky Alexově příchodu to proti nám budou mít soupeři ještě těžší,“ varuje konkurenty Dorion.
„Je to kanadské město, kanadský trh. Líbí se mi jejich tým a opravdu věřím tomu, že mají šanci vyhrát. Hrají přesně podle not trenéra Guye Bouchera. Předvádějí dobrý hokej. To mě přesně zajímá,“ těší se na nové angažmá Burrows.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.

- Reklama -

Pětatřicetiletý Kanaďan nastupoval ve Vancouveru od ročníku 2005-2006. Ve své nejlepší sezoně 2009-2010 dokázal nastřílet 35 branek. V té současné má na svém kontě po 55 utkáních 9 zásahů a 11 asistencí.
„O Burrowse byl velký zájem. Několik týmů se ptalo, zdali je ochoten vzdát se klauzule o nevyměnitelnosti. Mluvil jsem s ním před týdnem a chtěl po mně, abych ho informoval o tom, který klub se po něm ptá. V pondělní ráno učinil finální rozhodnutí a souhlasil s přestupem do Ottawy,“ říká generální manažer Canucks Jim Benning.
„Byl to perný den. Alex byl srdcem a duší této organizace po velmi dlouhou dobu. Dal nám vše, co mohl. Hodně se letos staral o mladé hráče, ale s ohledem na to, kde se teď nacházíme, nadešel čas se posunout. Na oplátku jsme přivedli talentovaného mladého hráče, což nás moc těší,“ říká Benning o Dahlenovi.
„Sledovali jsme ho. Je to střelec, dobře se pohybuje kolem brankoviště, má dobrý tah na branku a udělá vše pro to, aby se dostal do její blízkosti. Na letošním juniorském šampionátu do 20 let vstřelil za Švédsko sedm branek. Pozorovali jsme ho a podle nás se zlepšil v několika ohledech. Myslím si, že pro obě strany jde o výhodný trejd,“ uzavírá Benning.
Poděkování Vancouveru za Burrowsovy služby

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -