- Reklama -

Calgary vyměnilo hvězdného brankáře!

- Reklama -

Dlouho se o této výměně spekulovalo. Švédský gólman Jacob Markström patřil už loni před uzávěrkou přestupů mezi horké zboží, zájem o něj projevilo hned několik týmů. Čtyřiatřicetiletý Švéd nakonec sezónu dokončil v Calgary a stěhuje se až nyní. Flames jej vyměnili do New Jersey, které o něj dlouho usilovalo.

Opačným směrem putuje obránce Kevin Bahl a volba v prvním kole draftu 2025. Volba je tzv. chráněná, tedy pokud by se mělo jednat o volbu v první desítce draftu, změní se tato položka na volbu v prvním kole v roce 2026.

Markström, pokud je zdravý, pořád patří mezi širší špičku NHL. Jeho výkony v Calgary však byly v posledních dvou sezónách nevyrovnané, navíc ho trápily zdravotní problémy.

Flames si po následující dvě sezóny ponechají část jeho platu (31,25 %), u Devils tak bude ukrajovat z platového stropu ne 6 milionů, ale jen něco přes 4 miliony dolarů ročně (4 125 000). Za tuhle cenu je to pro Ďábly výborná posila. V New Jersey věří, že mají velmi dobrý tým a posledním dílkem do skládačky byl právě zkušený a kvalitní gólman. Od Markströma si slibují, že jim pomůže udělat další krok, aby mohli usilovat o Stanley Cup.

- Reklama -

Trvalé místo v prvním týmu Calgary tak nyní připadne talentovanému Dustinu Wolfovi, nejlepšímu gólmanovi AHL v sezónách 2021-22 a 2022-23. Třiadvacetiletý Američan se o zápasovou porci podělí s Danem Vladařem.

„Děkujeme Jacobovi za jeho profesionalitu a pochopení situace. Tento trejd ukazuje, že chceme jít cestou mládí, zároveň však chceme zůstat konkurenceschopní,“ prohlásil generální manažer Craig Conroy.

„Kevina Bahla jsme měli v hledáčku už nějakou dobu. Je to vysoký, chytrý a pohyblivý obránce, který k nám dobře zapadne,“ dodal Conroy. Třiadvacetiletý bek odehrál v uplynulém ročníku za New Jersey kompletní porci 82 zápasů. V roce 2020 se stal s kanadským týmem juniorským mistrem světa.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -