- Reklama -

Český forvard byl suspendován na 30 zápasů

- Reklama -

Útočník San Jose Barracuda (AHL) Kryštof Hrabík byl suspendovaný na 30 zápasů za rasistické gesto naměřené na černošského forvarda Tucsonu Boka Imamu.

Hrabík gesto, při kterém napodobil opici, udělal 12. ledna a od té doby už vynechal tři utkání. Kromě suspendace jej čeká i vzdělávání v programu zaměřeném proti rasismu.

Konání svého svěřence odsoudili týmy San Jose Sharks i Barracuda.

„AHL stojí za Imamem. Je nespravedlivé, že by měl být jakýkoliv hráč předmětem komentářů nebo gest založených na jeho rase,“ uvedl prezident AHL Scott Howson. „Hráči by měli být souzeni jen na základě svých hokejových schopností…“

- Reklama -

Jedná se o druhý případ, kdy byl hráč suspendován za rasismus směřovaný vůči Imamovi. Brandon Manning, tehdy zadák Bakersfield Condors, dostal před dvěma lety stopku na pět utkání.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -