- Reklama -

Další hráči odmítli podpořit LGBTI+ komunitu

- Reklama -

Útočník Eric Staal a obránce Marc Staal z Floridy se zařadili k hrstce hráčů, kteří se rozhodli nenosit na předzápasová rozbruslení tzv. pride dres na podporu komunity LGBTI+. Stalo se tak před čtvrtečním duelem proti Torontu.

„Po dlouhém přemýšlení, mnoha modlitbách a diskuzích jsme se rozhodli dnes večer nenosit pride dres. Nesoudíme, jak se lidé rozhodnou vést svůj život a věříme, že všichni lidé by měli být vnímáni ve všech aspektech hokeje. Cítíme však, že nošení tohoto dresu jde proti naší křesťanské víře,“ uvedli bratři ve společném prohlášení.

Staalovci se rozhodli jít ve šlépějích obránce Philadelphie Ivana Provorova a brankáře San Jose Jamese Reimera, kteří toto rozhodnutí učinili dříve během této sezóny.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -