- Reklama -

Další marná snaha Ottawy. Po dvou brankách Weise jsou Habs krok od postupu

- Reklama -

S jednou podstatnou změnou nastoupili Senátoři z Ottawy ke třetímu duelu proti Montrealu. V brance stál místo Andrewa Hammonda Craig Anderson. Podle svých slov si chtěl připomenout sladké vzpomínky ze série z roku 2013, kdy Ottawa Montreal porazila. Bohužel, nepovedlo se. Canadiens po dalším zarputilém ostřelování přehráli Sens a v sérii vedou už 3:0.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


V základní části hráči Montrealu spoléhali hlavně na Careyho Price. Obrovské přívaly střel udělaly z kanadského gólmana kandidáta nejen Vezina Trophy pro nejlepšího brankáře, ale také Hart Trophy pro nejlepšího hráče základní části. Habs si byli vědomi, že do play off se musí zlepšit a zatím tento cíl naplňují měrou vrchovatou. Proti Ottawě útočí jako o život!
Poměry střel hovoří za vše – 33:29, 42:31, 49:34. Canadien Tire Center viděl v neděli skutečnou demonstraci síly hostů, kteří zasypali Andersona včetně prodloužení skoro padesáti ranami. Brankář domácích se držel statečně, ještě šest minut před koncem třetího dějství vedl jeho tým 1:0, nakonec ale kapituloval. Ke smutku fanoušků v hale hned dvakrát.
Hrdinou večera se stal Dale Weise. Šestadvacetiletý Kanaďan nejprve v čase 54:13 srovnal na 1:1, když si po skrumáži před Andersonem chytil vysoko letící puk, hodil si jej na led a nasměroval do odkryté klece. V deváté minutě prodloužení pak parádně zamířil z levého kruhu a ranou ze střední vzdálenosti utkání ukončil.
„Myslím, že v prvních dvou zápasech jsem měl pár šancí, ale nevycházelo mi to,“ bilancoval Weise. „Měl jsem tam pár přečíslení dva na jednoho, trefil jsem nějaké tyče. Nevím, čím to je. Každý zápas se hraje naplno, soustředíte se. Nemám pro vás odpověď. Ottawa hrála každopádně neuvěřitelný zápas, pro nás je dobře, že jsme s ní udrželi krok a našli cestu k vítězství.“

Tým Canadiens prokazuje obrovskou vnitřní sílu. Vždyť Ottawa vedla ve všech třech utkáních po první třetině 1:0. Také tentokrát začali Senátoři lépe a v jednu chvíli vedli na střely už 10:4. Od druhé třetiny se začalo dění obracet, hosté v ní byli střelecky aktivnější 19:6, mírně navrch pak měli i ve třetím dějství a v prodloužení.
Nepomohla ani brankářská změna, kterou se trenér domácích snažil mužstvo nabudit. Zázrak závěru základní části Andrew Hammond inkasoval v prvních dvou duelech sedm gólů, šanci tedy dostal Anderson. Také ony byl ale na soupeře krátký. Zaskočila ho hlavně Weisova rána v prodloužení. „Perfektní střela,“ řekl o rozhodujícím pokusu hostů. „Třicet centimetrů nad ledem, pod vyrážečku, od tyče do brány. Dostal mě dokonalou střelou.“
Skoro romanticky vyjádřil spoluhráči svůj obdiv P.K. Subban. „Je nádherný, miluju ho,“ smál se bek Canadiens. „Jsou chlapi, kteří na tom postavili kariéru, prostě umí ukončit zápas. Play off je o tom, aby různí hráči vystoupili. Dokázal to už v minulosti, dokázal to také letos. Zaslouží si všechnu tu pozornost, které se mu dostává. Raději beru chlapy, co umí skórovat v důležitou chvíli, než střelce v zápasech, kde o nic nejde.“

- Reklama -

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -