- Reklama -

Bývalý gólman Chabot hodnotí Jets a radí před třetím utkáním s Anaheimem

- Reklama -

V táboře Winnipegu nevládne po začátku prvního kola play off Západní konference zrovna veselá nálada. Po dvou zápasech, které Jets odehráli na ledě Anaheimu prohrávají v úvodu série 0:2. Favorizovaní Ducks podali výborný výkon a soupeře z Winnipegu přehráli poměrem 4:2 a 2:1 a to přesto, že v obou duelech zpočátku prohrávali.
Jets tentokrát nepomohly ani skvělé zákroky gólmana Ondřeje Pavelce. Anaheim má letos rekordně úspěšné závěry utkání, o čemž se přesvědčil také Winnipeg. Sobotní zápas rozhodl kalifornský celek 21 vteřin před závěrečným hvizdem a v předchozím utkání prohrával po 40 minutách 1:2, ale v poslední třetině převálcoval Jets třemi góly.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Boje mezi oběma celky sledoval také bývalý gólman Montrealu, Philadelphie a Los Angeles Kings Frederick Chabot, jenž v letech 2009 až 2014 zastával také post trenéra brankářů Edmontonu Oilers.
„Podle mého názoru byl Anaheim především v druhém utkání viditelně lepším týmem. Mají tři výborně hrající a téměř rovnocenné lajny, které jsou schopny svou rychlou kombinací soupeře rozebrat. Bez výjimečných výkonů gólmana Ondřeje Pavelce by Jets mohli odcházet do šaten ještě s větší gólovou nadílkou,“ říká na adresu Winnipegu a českého brankáře Chabot.
„Sobotní duel měl pro mě větší náboj a myslím, že oproti úvodnímu zápasu byl pro hráče obou týmů také fyzicky náročnější. Sledovat tvrdou hru obránců jako jsou Tyler Myers, Dustin Byfuglien, Jacob Trouba, Sami Vatanen nebo Cam Fowler byl úžasný zážitek,“ líčí Chapot atmosféru v Honda Areně a dodává:
„Winnipeg měl opět skvělou první třetinu, ve druhé části se Ducks začali hráčsky dotahovat a v posledním dějství byli už jasně střelecky aktivnější (poměr střel 17:8) a po zásluze zvrátili vítězství na svou stranu. Svým průběhem si byly oba zápasy velmi podobné.“
„Ducks způsobují svou hrou Winnipegu problémy především v neutrální zóně a Jets by si podle mého měli tento prostor více hlídat. Naopak Anaheim měl především v polovině druhého utkání trochu problémy v obranném pásmu, ale podržel je brankář Andersen.“
„Očekávám, že v příštím duelu Winnipeg využije výhody domácího ledu a energii stadionu MTS Centre a půjde za vítězstvím s ještě větší vervou. Anaheim by se měl snažit zachovat si svůj dosavadní styl hry a od začátku se více tlačit do útočného pásma.“

„Fanoušci Jets dokáží soupeři značně znepříjemnit život a předpokládám, že atmosféra tohoto klíčového utkání bude velmi bouřlivá. Energizující síla sálající z tribun arény Winnipegu bývá mnohdy téměř hmatatelná už při rozbruslení a následném úvodním ceremoniálu. Anaheim to v domácím stánku Jets nebude mít lehké,“ hodnotí šance kalifornského celku Frederick Chabot a pokračuje:
„Nepředpokládám, že by trenér Paul Maurice před pondělním zápasem nějak zásadně hýbal se sestavou Jets. Brankář a obránci odvádějí perfektní práci, ale útočné lajny potřebují co nejdříve najít svůj styl hry. Celková konsolidace útočných řad by zvýšila forčeking i gólovou produktivitu, což Winnipegu zatím citelně chybí.“
„Pokud budou chtít proti Ducks uspět, musí všichni hráči táhnout za jeden provaz. Převahu v takto vyhrocených zápasech má většinou tým, který je kolektivně maximálně semknutý. Jets jsou si toho samozřejmě vědomi a v pondělí očekávám napínavý zápas,“ okomentoval Chabot vyhlídky Winnipegu, kde se bude hrát play off NHL poprvé od roku 1996.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -