- Reklama -

Novinky z Caroliny: Stav Pesceho před druhým kolem, pravda o Guentzelově zranění

- Reklama -

Hokejisté Caroliny Hurricanes si v prvním kole smlsli na New York Islanders a nyní je čekají ve druhém kole vyřazovacích bojů opět cesty za zápasy do New Yorku. Po roce opět vyzvou New York Rangers. Série začne dnes pozdě večer, podívejme se proto na aktuální zprávy okolo Hurricanes.

Obránce Brett Pesce nenastupoval od druhého zápasu série s Islanders. Byť se podle slov trenéra Caroliny Roda Brind’Amoura jeho stav lepší a rehabilitace pokračuje podle plánu, kvůli zranění v dolní části těla ještě nebude moci nastoupit v prvních dvou utkáních série s Rangers. Nejdříve se tak zkušený bek dostane na soupisku ve třetím nebo čtvrtém utkání v Raleigh.

Místo Pesceho zaujme Tony DeAngelo, který nastoupí ve druhém obranném páru po boku Bradyho Skjeiho. Tuto možnost už si oba obránci vyzkoušeli v základní části při absencích Pesceho.

Hrozivé detaily o zranění Jakea Guentzela ještě z dob, kdy hrál za Pittsbugh Penguins, zveřejnil novinář Michael Russo z The Athletic. Guentzel se zranil ještě před výměnou do Caroliny, Hurricanes si proto museli počkat na jeho premiérový zápas v novém dresu.

- Reklama -

„V únoru, jen pár týdnů před uzávěrkou výměn, si Guentzel zlomil pár žeber. Zároveň se také jeho šikmý břišní sval doslova utrhl od kosti,“ napsal Russo. Guentzel zmeškal 11 zápasů jako Tučňák a další dva po trejdu do Raleigh.

Rekonvalescence byla úspěšná, neboť Guentzel nejen zapadl do sestavy, dokonce je jedním z nejpřínosnějších hráčů na soupisce Hurricanes. Do konce základní části stihl v rudém dresu odehrát 17 zápasů a připsat si v nich 25 bodů. V prvním kole proti Islanders si připsal v pěti utkáních čtyři body. Skvělou zprávou pro Carolinu je i to, že v rozhovorech potenciální neomezený volný hráč vyjádřil přání zůstat v Raleigh i v dalších sezonách.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -